Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Όποιος ξέρει μπάλα, δεν χάνεται…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
…αρκεί να βρει την ποδοσφαιρική Ιθάκη του! Έναν προπονητή δηλαδή που θα τον πιστέψει και μία ομάδα που θα του προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσει να αναπτύξει τις δυνατότητές του.

Ο Φερέιρα από πέρσι τον Δεκέμβρη που επέστρεψε ο Κλέιτον στην ομάδα του Παναθηναϊκού, από τον δανεισμό του, τον έριξε στη μάχη του πρωταθλήματος. Προφανώς κάτι είδε ο Πορτογάλος στις προπονήσεις και έκρινε πως ο Βραζιλιάνος αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ότι ο Σίλβα Κλέιτον γνωρίζει τα μυστικά της μπάλας δεν νομίζω ότι τι αμφισβητεί κανένας. Είναι γνωστός μας από τον Απόλλων Καλαμαριάς, την Λάρισα αλλά και το σήριαλ της μεταγραφής του στον πολυμετοχικό, αφού ενδιαφέρον είχε δείξει και ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του.
Παρόμοια περίπτωση είναι και ο Λέτο, με κάποιες βέβαια διαφοροποιήσεις. Ο ιδιαίτερα οξύθυμος χαρακτήρας του δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ταλέντο του. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν τον επέλεξε τυχαία για το ρόστερ της Λίβερπουλ. Το ζήτημα κόλλησε τότε στην άδεια εργασίας, που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να εκδοθεί για κάποιον νέο αλλοδαπό ποδοσφαιριστή στην Αγγλία. Στον Ολυμπιακό ο Λέτο δεν βρήκε χημεία με τον Βαλβέρδε και την ομάδα. Στο τριφύλλι, τις δύο πρώτες χρονιές, με την παρουσία και του Σισέ, περιορίστηκε σε δημιουργικό, κυρίως ρόλο. Φέτος όμως που ο Ζεσουάλδο χρειάστηκε, έστω και από ανάγκη, να βρει μέσα από την ομάδα λύσεις για το σκοράρισμα, ο Αργεντίνος ανταποκρίθηκε. Σε έναν πιο ελεύθερο, πρωταγωνιστικό, ρόλο ο Λέτο έχει κλέψει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις!
Μπάλα όμως ξέρει και ο Φερέιρα! Αυτό φαίνεται από την εικόνα του Παναθηναϊκού και αποδεικνύει ότι στην Παιανία γίνεται όντως δουλειά. Οι πράσινοι βγαίνουν κερδισμένοι από την επιλογή τους να διατηρήσουν τελικά τον Πορτογάλο στον πάγκο της ομάδας, παρόλα τα άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Για ακόμη μία φορά δικαιώνεται κάποιος που δίνει χρόνο σε έναν προπονητή με πιστοποιημένες γνώσεις και βιογραφικό!
Δεν γνωρίζω αν τελικά ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ίσως αργότερα, όταν αυτό θα φαίνεται μονόδρομος, μιας και δεν ήταν από την αρχή ο διαφαινόμενος στόχος για την χρονιά αυτή, υπό το βάρος και την πίεση να μην αντέξει. Ωστόσο, όλοι μας πρέπει να αναγνωρίσουμε πως την μπαλίτσα είτε την ξέρεις είτε όχι. Διάττοντες αστέρες υπάρχουν, αλλά λάμπουν για λίγο! Ούτε υπάρχουν αντίστοιχα ‘παλτά’ που ξαφνικά έμαθαν ποδόσφαιρο!