Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στα βαρέα το… επάγγελμα “ψηφοφόρος”

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, Υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως και παλαιότερα της κυβέρνησης Παπανδρέου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Νέα λίστα. Που σημαίνει ότι έχουν προκύψει… διορθώσεις. Πιο συγκεκριμένα, ένα επάγγελμα που μέχρι πρότινος το θεωρούσαμε ανθυγιεινό, πλέον δεν είναι έτσι. Και μάλιστα με… κρατική πιστοποίηση.
Φυσικά, στη σχετική λίστα μπορούσε να συναντήσει κανείς και μάλλον… εύκολα επαγγέλματα, με την παρουσία τους να προκαλεί εύλογες απορίες. Η έννοια της κοινωνικής πρόνοιας ωστόσο έγκειται στο ότι, είναι προτιμότερο ένα τέτοιο λάθος, από ένα λάθος στην αντίθετη κατεύθυνση.
Σε κάθε περίπτωση, το κράτος δείχνει διάθεση να συμμαζευτεί. Και αυτό είναι εκ των πραγμάτων βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έστω και αν, διαβάζοντας κανείς, από την αρχή ως το τέλος, τη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν βλέπει πουθενά να υπάρχει πρόβλεψη για το «επάγγελμα» του ψηφοφόρου.
Να υποθέσουμε λοιπόν, ότι… παραμένει στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ειδικά σήμερα. Στην εποχή του Μνημονίου και της απομυθοποίησης της πολιτικής, των κομμάτων και των ιδεολογιών. Περιμένουμε επίδομα…