Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ανώμαλη προσγείωση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από την εκτόξευση με …‘διαστημόπλοιο’ και τους …‘αστροναύτες’, μετά τη …‘θεοποίηση’ (πρωτοσέλιδα Πέμπτης), ήρθε η ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό στην Superleague. Ο Αστέρας νίκησε τους ερυθρόλευκους στην Τρίπολη, μπροστά σε χιλιάδες φίλων των Πειραιωτών, από όλη την Πελοπόννησο.
Οι φίλοι της ομάδας, παρασυρόμενοι από τις οπαδικές εφημερίδες, έσπευσαν να επιβραβεύσουν την ομάδα τους από τη νίκη επί της Μαρσέιγ, για το Champions League, κατακλύοντας τις εξέδρες της αρκαδικής πρωτεύουσας. Από τη μία δικαιολογημένα μιας και ήταν μόλις η 3η νίκη του Ολυμπιακού εκτός έδρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μολονότι ο σύλλογος συμμετέχει επί μια 15ετία σχεδόν ανελλειπώς. Από την άλλη όμως, χωρίς ακόμα να έχει διασφαλιστεί ούτε το Europa League, η υπέρμετρη ανύψωση στα ουράνια δεν δικαιολογείται με τίποτα! Ο Τσιώλης, με την νέα του ομάδα, βασίστηκε σ’ αυτό. Διαβάζοντας πολύ καλά το ματς, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες των Πειραιωτών στο κέντρο, και πήρε μία ξεκάθαρη νίκη για την ομάδα του.
Οι Τριπολιτσιώτες ήταν πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους. Είχαν δοκάρι στην αρχή του αγώνα, καθαρό μυαλό στο κέντρο, όπου κυριάρχησαν, και ένα γκολ λίγο πριν το ημίχρονο με πέναλτι, από ανατροπή του Μέγερι στον Ροτζέριο. Μανιάτης και Μοντεστό ήταν εκτός παιχνιδιού, Τζιμπούρ, Μιραλάς και Φουστέρ πολύ κακοί τόσο σε δημιουργία όσο και εκτέλεση. Ήρθε και η αποχώρηση του Μέλμπεργκ και το γλυκό έδεσε! Τι κι αν επιστρατεύτηκε νωρίς ο Πάντελιτς από τον Βαλβέρδε. Η εικόνα η ίδια. Μία ανούσια υπεροχή, αλλά με 6(5) τελικές των γηπεδούχων, και 4(1) των φιλοξενούμενων, λίγο πριν το 2-0 (Το αναφέρω επειδή έγινε πολύς λόγος για τις τελικές στο ντέρμπι). Στο μοιραίο λάθος του Μέγερι στη φάση του 2-0 ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είδαν βασανιστικά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, από το πλασέ του Περόνε, και την ομάδα τους να υπολείπεται πλέον 5 βαθμούς του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.
Αν δεν καταλάβουν, νωρίς, οι προσκείμενες στον Ολυμπιακό εφημερίδες, ότι περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν με τους αδικαιολόγητους διθυράμβους για απλά ένα διπλό εκτός έδρας στην Ευρώπη, τότε να μην έχουν απαιτήσεις. Ούτε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και οι εύκολες δικαιολογίες είναι η λύση, μιας και κουκουλώνουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα! Τουλάχιστον ο Ερνέστο θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά, αφού έχει βρεθεί και στο ζενίθ (από μία μεγάλη νίκη) αλλά και στο ναδίρ (έπειτα από κάποιο κακό αποτέλεσμα)!