Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το κατά Λουκάν ... Ευαγγέλιο!!!

Μια παραβολή από το παρελθόν! Λουκάς, ο στενότερος συνεργάτης του Απόστολου Παύλου! Εμείνε μαζί του μέχρι το τέλος!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Λουκάς Παπαδήμος: Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, έκανε την εμφάνισή του στο βήμα της Βουλής! Κατʼ άλλους πολιτικός, κατʼ άλλους τεχνοκράτης! Προσωπική μου άποψή είναι ότι αποτελεί μια σύνθεση και των δύο! Όπως άλλωστε όλοι όσοι διετέλεσαν Κεντρικοί Τραπεζίτες και έχουν εφαρμόσει τις πολιτικές των Κρατών. Αγαπητός από κάποιους, μισητός σε άλλους αλλά με διεθνείς σχέσεις που θα τις ζήλευε ακόμη και ο Ομπάμα!
Κάποιοι τον κατηγόρησαν ως .. αλλόθρησκο! Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει τούτες τις κρίσιμες ώρες που πιστεύει αλλά αν ... μπορεί!! Αν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη στενωπό!
Σημειολογικά , θα επιχειρήσω μια αναδρομή στις Γραφές, για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του παρόντος άρθρου!
Το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον είναι ένα από τα 4 πρώτα βιβλία του Κανόνα της Καινής Διαθήκης (και ένα εκ των τριών Συνοπτικών Ευαγγελιών), του 2ου μέρους δηλ. της χριστιανικής Αγίας Γραφής το οποίο κατέγραψε ο εξ Αντιοχείας της Συρίας, γιατρός και στενός συνεργάτης του αποστόλου Παύλου, Ευαγγελιστής Λουκάς.
Ο Λουκάς λοιπόν, ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Παύλου!
Συνόδεψε τον Παύλο σε όλα τα ταξίδια του στο Εξωτερικό!
Από το δεύτερο μισό του 2ου αιώνα μ.Χ., το κατά Λουκάν Ευαγγέλιον είναι γνωστό σε όλη την Εκκλησία, από τη Μ. Ασία μέχρι τη Γαλλία και από τη Ρώμη μέχρι την Αλεξάνδρεια και την Αφρική, και από την Παλαιστίνη μέχρι την ανατολική Συρία και την Ελλάδα, αποδεκτό ως κανονικό βιβλίο με συγγραφέα τον Λουκά.
Το εκπληκτικότερο όλων λοιπόν, είναι ότι ο Λουκάς, παρέμεινε μέχρι το τέλος στο πλευρό του Παύλου!
Την χριστιανική αυτή παραβολή, σας την παρέθεσα, μόνο και μόνο, γιατί πιστεύω, ότι σήμερα, τον ρόλο Λουκά της Αγίας Γραφής, έχει αναλάβει ο ... Λουκάς Παπαδήμος!
Ρόλο που θέλει να δικαιολογήσει την πορεία του Παύλου στην Ευρώπη! Και Παύλος στην περίπτωσή μας, είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου!
Για να φύγω από την θρησκευτική μας ιστορία και να πάω στην σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής Κρίσης, η χτεσινή ομιλία του Λουκά στη Βουλή, δεν με εξέπληξε!
Αυτό ακριβώς περίμενα. Μια ομιλία «δασκαλίστικη» χωρίς φωνές και πολιτικές κορώνες! Χωρίς ακαταλαβίστικα δικολαβικά πολιτικά νοήματα! Έχουμε βαρεθεί σε τούτη τη χώρα, πολιτικούς να «μαλώνουν» για το ποιος είναι λιγότερο … χειρότερος!
Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων τον είδε με συμπάθεια εχτές και ειδικά στην αποστροφή του λόγου του, που ζήτησε βοήθεια απ όλους, κέρδισε αρκετούς που τον έβλεπαν με επιφύλαξη, μιας και χρόνια τώρα, διάφοροι «Πάγκαλοι» καθυβρίζουν τον Ελληνα Πολίτη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό!
Η στατιστική δεν δίνει πολλές πιθανότητες στο νέο Πρωθυπουργό να πετύχει!
Οι αγορές, προεξοφλούν ήδη την αποτυχία του!
Αίσθησή μου είναι, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, δεν θα πετύχει για ένα απλό λόγο! Όταν στην Κυβέρνησή του, συμμετέχουν, αυτοί οι οποίοι έφεραν τη χώρα σε τούτη εδώ την κατάσταση, όταν στο επιτελείο του συμμετέχει σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της καταστροφικής πορείας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, πως θα μπορέσει να τους ανακατευθύνει και να συνεργαστεί, ένας πετυχημένος άνθρωπος με τόσους αποτυχημένους;
Εχτές, ο Γιώργος Παπανδρέου, μην μπορώντας προφανώς να κόψει τις … κακές συνήθειες, κάλεσε ένα άτυπο υπουργικό συμβούλιο! Κάλεσε δηλαδή τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και συνεδρίασαν ερήμην του Πρωθυπουργού!
Εφτασε μάλιστα σε σημείο το ΠΑΣΟΚ, να διαρρέει στον Τύπο, ότι αυτό έγινε γιατί έπρεπε οι υπουργοί να λάβουν κατευθύνσεις!Είναι δεδομένο ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την καταστροφική του πρακτική για τον τόπο και δεν κατάλαβε ότι ο λαός τον έχει ήδη διαγράψει από τα πολιτικά του κιτάπια!
Διότι, αν είναι να συνεδριάζει ο Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ για το πώς θα κατευθύνουν την κυβέρνηση Παπαδήμου , τότε συγχωρέσετε μου την πρώιμη πρόβλεψη, αλλά ο νέος Πρωθυπουργός δεν έχει καμία τύχη!
Εμείς εδώ στους AegeanTimes, θα παρακολουθούμε καθημερινά τις επιλογές του νέου Πρωθυπουργού! Και θα τις παρακολουθούμε σε δύο επίπεδα!
Σε επίπεδο επιλογών προς τους δανειστές μας αλλά κυρίως σε επίπεδο επιλογών προς το λαό! Είμαστε βέβαιοι ότι ο Παπαδήμος θα πάει πολύ καλύτερα από τον «φοβισμένο και καταθλιπτικό» Γιώργο Παπανδρέου! Για την ακρίβεια, κάθε Ελληνας θα πήγαινε καλύτερα από τον Παπανδρέου!!! Ο Παπαδήμος έχει και τα επιπλέον εχέγγυα της επιστημονικής γνώσης και είναι απόλυτα βέβαιο ότι στον τομέα αυτό θα δούμε βελτίωση!
Το ζητούμενο είναι, αν ο νέος Πρωθυπουργός, θα στραφεί στην ανάπτυξη και θα επιχειρήσει να βάλει μπροστά την σταματημένη μηχανή της μικρής και μεσαίας επιχείρησης!
Το ζητούμενο είναι αν θα επαναφέρει γρήγορα την «μισοπεθαμένη» Ελληνική Οικογένεια που έχει δει την ζωή της να μαραζώνει!
Και τελικά, αν θα μπορέσει να ξαναδώσει ρόλο στις Ελληνικές Τράπεζες, που σήμερα, είτε υπάρχουν είτε όχι, είναι ένα και το αυτό!
Οσο για τις εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, ο Λουκάς Παπαδήμος, δεν έδειξε ότι έχει σκοπό κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα έλεγα. Από τα συμφραζόμενα του, εξάγεται το συμπέρασμα, ότι προσανατολίζεται σε Κυβέρνηση με ορίζοντα δύο ετών!
Τώρα, πως θα το καταφέρει, είναι ένα άλλο θέμα!
Λεφτά λοιπόν μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν … σχέδια!!
Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, θα δούμε αν θα μπορέσει η Κυβέρνηση τούτη να δουλέψει, υπό τις οδηγίες του πετυχημένου manager-Πρωθυπουργού! Και αυτό θα φανεί όχι από τις πρώτες μέρες, αλλά από τις … πρώτες ώρες ζωής της!!