Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η «μόλυνση» της μνημονιακής πολιτικής…χτύπησε και τον ΕΕΣ

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αν και ο εν λόγω οργανισμός, που μόνο καλό έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα,
μετρά ήδη 140 χρόνια ζωής, ομολογουμένως έχει πέσει «θύμα» της μνημονιακής πολιτικής που επέβαλε στην χώρα η κυβέρνηση του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα έχει περιέλθει σε μια τραγική κατάσταση παρουσιάζοντας μάλιστα φαινόμενα διάλυσης.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε σχετική του ερώτηση ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «το τελευταίο διάστημα υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά η κατάσταση έφτασε στο σημείο μηδέν. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και εξακόσιες οικογένειες στην Ελλάδα προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στη γενικευμένη οικονομική κρίση». Παράλληλα, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα εκτενή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κρατούν ακόμα «ζωντανό» το παράρτημα του ΕΕΣ στην Πάτρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι, «κινδυνεύει με κλείσιμο! Ήδη, απομακρύνθηκε η έδρα των Σαμαρειτών – Διασωστών, ενώ μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γενικότερα στη χώρα μας, οι υπεύθυνοι του εν λόγω παραρτήματος, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα σε κάθε κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, ελλείψη χρημάτων, αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκια, ακόμη και το ρεύμα ή τους λογαριασμούς των υπόλοιπων ΔΕΚΟ.»
Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος, ζήτησε από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να επιδείξει τη μέγιστη προσοχή στο σύνολο των προβλημάτων του ΕΕΣ και συγχρόνως απαίτησε το συντομότερο δυνατόν να του γνωστοποιηθούν τα μέτρα τα οποία προτίθεται να πάρει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αποφευχθεί το «λουκέτο» στο παράρτημα του ΕΕΣ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.