Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το παζλ συμπληρώθηκε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με τις τελευταίες 4 θέσεις να οριστικοποιούνται χθες, συμπληρώθηκε η 16άδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Euro 2012 της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Βέβαια Ιρλανδία, Κροατία και Τσεχία ήταν από τα παιχνίδια της Παρασκευής με το ένα πόδι στην τελική φάση και απόμενε το παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Βοσνία. Οι Πορτογάλοι τελικά θριάμβευσαν με το ευρύ 6-2.

Τα γκρούπ δυναμικότητας για την κλήρωση στις 2 Δεκεμβρίου είναι:
1ο γκρουπ: Πολωνία (διοργανώτρια), Ουκρανία (διοργανώτρια), Ισπανία, Ολλανδία.
2ο γκρουπ: Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία.
3ο γκρουπ: Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ, Σουηδία, Πορτογαλία.
4ο γκρουπ: Δανία, Γαλλία, Τσεχία, ΕΪΡΕ.
Να ‘παίξουμε’ λίγο; Θα δείξω προτίμηση στην Πολωνία, την Αγγλία και το ΕΪΡΕ. Έτσι για να έχουμε πάλι το 1ο μάτς της διοργάνωσης με έναν από τους δύο οικοδεσπότες, την Αγγλία που από όσα έχω δει δεν με τρομάζει και το ΕΪΡΕ στον όμιλο για να αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο όμιλος με το αμφίροπο Βρετανικό ντέρμπι!
Δεν θα έλεγα όχι στην Ουκρανία, απλά πιστεύω ότι μας ‘περιμένουν’ για ρεβάνς μετά τον αποκλεισμό από το μουντιάλ. Από το 2ο γκρούπ δεν θα ήθελα την Ρωσία μόνο και μόνο γιατί πιστεύω ότι δεν μας ταιριάζει τακτικά. Ενώ από το τελευταίο πιστεύω ότι όλοι είναι αντιμετωπίσιμοι.
Επειδή ωραία είναι αυτά πριν από κάθε κλήρωση αλλά η ουσία μετράει, πλην των Ισπανών, των Ολλανδών και των Ρώσων, για το λόγο που προανέφερα, νομίζω ότι όλους τους υπόλοιπους μπορούμε να τους κοιτάξουμε κατάματα. Δεν λέω ότι θα πάμε για ένα νέο 2004, αλλά πάλι… γιατί όχι; Παιχνίδι το παιχνίδι και με καλή όρεξη, θυμηθείτε… “IMPOSSIBLE IS NOTHING”!!!