Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Νέα εμπλοκή, λόγω… διαδικασίας

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Δεν ήταν θετική η πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά να υποβάλλει ο Γιώργος Παπανδρέου την παραίτησή του από την πρωθυπουργία, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τη συνεργασία περισσότερων πολιτικών κομμάτων.
Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εστιάζουν στις… διαδικασίες, επισημαίνοντας ότι το βασικό ζητούμενο δεν είναι το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά το περιεχόμενο της κυβέρνησης συνεργασίας, και η πολιτική στόχευσή της.
Επισημαίνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του», η παραίτησή του ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσει τη συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα, και όχι να προηγηθεί αυτής, ώστε να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη.
Και από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως συνέβη και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζουν στον ρόλο εγγυητή της συμφωνίας, που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Οι σχετικές διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, υποχρέωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία μετέδιδαν ότι επίκειται παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου εντός της ημέρας, να επανεκτιμήσουν τις εξελίξεις, και να κάνουν λόγο για «νέα εμπλοκή».