Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

“Αν παραιτηθεί, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Περίπου 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, επαναλαμβάνοντας ότι είναι από την πλευρά του αποφασισμένος να συνδράμει στην επίτευξη λύσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Έθεσε ωστόσο μια και μόνη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν επί της ουσίας διαπραγματεύσεις με το ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και τα υπόλοιπα κόμματα, για τη συγκρότηση ενός νέου κυβερνητικού σχήματος: Την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
Την πλήρη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στον Κάρολο Παπούλια ο Αντώνης Σαμαράς, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε, όπως και χθες, μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Προφανώς, και το να μεταφέρει στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την παραίτησή του Γιώργου Παπανδρέου, και προκειμένου να μην υπάρχει κενό διακυβέρνησης στη χώρα, επενδύει στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως εγγυητή του πολιτεύματος και της εθνικής τάξης.