Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ…

Είναι πράγματι απίστευτα τα όσα διαδραματίσθηκαν χθες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ! Προκειμένου ο κ. Παπανδρέου και η ομάδα του να διαφυλάξουν την καρέκλα τους και να παραμείνουν στον κύκλο της εξουσίας προχώρησαν σε απίστευτα χαμηλού επιπέδου χειρισμούς, ψεύδη και πολιτικαντισμούς, μάλλον πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά…
Το σκηνικό συγκροτούσαν τα εξής στοιχεία:
- Η ομαδική «στάση» πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που μετά από τις αποχωρήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις βγήκαν στο κλαρί ζητώντας την αποχώρηση του Παπανδρέου με ηρωικές δηλώσεις του τύπου «ανήκει στο παρελθόν» κλπ.
- Μία «business as usual» ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιου με την οποία υπεραμύνθηκε των ενεργειών του ωσάν να επρόκειται για λυτρωτικές και ανακοίνωσε ότι προχωρούμε κανονικά, ενώ ο τόπος γύρω του καιγόταν, επειδή ο ίδιος του είχε βάλει φωτιά!!!
- Ο Παπανδρέου συνέχισε με τη συνηθισμένη για την προσωπικότητα του ροή ψεμμάτων λέγοντας ότι άνοιξε το θέμα του Δημοψηφίσματος (και μ’ αυτό την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ) μόνο και μόνο για να πείσει τον Σαμαρά να συναινέσει!
- Ακολούθησε η (κατά την Βάσω Παπανδρέου) εκτός τόπου και χρόνου ομιλία του Παπανδρέου στους βουλευτές του, με την οποία όχι απλώς δεν παραιτήθηκε αλλά απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση! Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που μόλις προηγουμένως είχε συνεδριάσει για προσπάθεια συνεννόησης με τη Νέα Δημοκρατία! Κάτι που η Άννα Διαμαντοπούλου του υπενθύμισε για να της απαντήσει αυτός ότι «δεν είναι ακόμη ώρα»!!! Στις 3.30 μιλούσε με τους υπουργούς του για πρόταση συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και στις 6.30 καλούσε τους βουλευτές του να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης!
- Στη Βουλή ο Παπανδρέου έκανε νέα «στροφή». Στις 7.30 μ.μ., στην πρωτολογία του, μιλούσε για την κυβέρνηση του που είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση γιατί είναι από μόνη της «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας». Και στη δευτερολογία του είπε ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα του αλλά δεν φεύγει! Φυσικά, είχε προλάβει να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ και τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά για τη μεταβατική κυβέρνηση και τη δανειακή σύμβαση…
- Την ίδια ώρα όλες οι ειδήσεις από το εξωτερικό σκόρπιζαν την εθνική κατάθλιψη. Περιέγραφαν μία Ελλάδα αναξιόπιστη και ανίκανη για συνεταιρισμό, καιροσκοπική και αχάριστη αν και ευεργετημένη, λόγω της απίστευτης στάσης του πρωθυπουργού της…
Μπροστά σε αυτό το ποταπό σκηνικό, τις ανάξιες κινήσεις και τις απαξιωτικές για πολιτικό άνδρα μεθοδεύσεις, η ΝΔ διατηρήθηκε στο ύψος της. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να προχωρήσει σε λαϊκίστικες κορώνες που πρόσκαιρα χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών και εξασφαλίζουν πολιτικά οφέλη. Ήταν απλό με δυο- τρεις πετυχημένες ατάκες να παίξει με το Λαϊκό αίσθημα και την οργή που έχει σκορπίσει παντού με τα καμώματά του ο κ. Παπανδρέου και να καταγγείλει τους πάντες και να υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες…
Αντίθετα κινήθηκε με τρόπο που να αρμόζει στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η Πατρίδα μας και όχι με τακτικές που ενδεχομένως να ήταν αναμενόμενες για άλλους χώρους και κόμματα.
Η υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά τόσο στην μεσημεριανή του δήλωση για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης όσο και το βράδυ στη Βουλή επέδειξε στάση εθνικού ηγέτη, που προτάσσει την Πατρίδα και την κρισιμότητα των καιρών από την προσωπική του ανέλιξη και τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.
Είναι πολύ κρίμα για την Ελλάδα να μην υπάρχει ένα ψείγμα ανάλογης στάσης στην αντίπερα όχθη…
ndthessaloniki.gr