Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στην ομαλότητα: Εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε και σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές, στις 4 Δεκεμβρίου, αποτελούν τη μόνη λύση που ο ίδιος εκτιμά ότι συνάδει με «επιστροφή στην ομαλότητα», μετά από την εθνική περιπέτεια στην οποία εισήλθε η Ελλάδα, λόγω των κινήσεων του Γιώργου Παπανδρέου.
Με δήλωσή του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, και έχοντας στο πλευρό του τους δυο αντιπροέδρους, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, ενώ ουσιαστικά έβαλε απέναντί του το «όλον ΠΑΣΟΚ», μιλώντας για «κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου».
Διαλύοντας τα σενάρια και τις φήμες, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι εμμένει στην πρόταση που διατύπωσε το μεσημέρι της Πέμπτης: Πρόωρες εκλογές, για να λάβει ο ελληνικός λαός τις αποφάσεις του. Όσο για το θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας όπως από την Πέμπτη την έχει διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντάς την σήμερα, είναι η εξής: Συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, χωρίς πολιτικά πρόσωπα τουλάχιστον από τη Νέα Δημοκρατία, με μοναδική αποστολή την εκταμίευση της 6ης δόσης, και την έγκριση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.
Μια έγκριση ωστόσο, που δεν θα προέλθει από διαδικασία αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών, και δεν θα συνοδεύεται από τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες. Και φυσικά, θα οδηγήσει την Ελλάδα, μέσα από μια επιστροφή στην ομαλότητα, σε πρόωρες εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου.
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, ότι η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται το περιεχόμενο και τους στόχους της νέας δανειακής σύμβασης, μετά το «κούρεμα» του χρέους.