Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος με πρόταση… εκτόνωσης

REPORTER
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωση που αναμένεται να κάνει πριν από την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης της βουλής, θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, θα μιλήσει ξεκάθαρα για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, η οποία αφού θα κινηθεί για να εκταμιευθεί η 6η δόση και να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση, θα πάρει μορφή υπηρεσιακής ώστε να διενεργήσει εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση Βενιζέλου θα κρατάει αποστάσεις από τις χθεσινές παλινωδίες του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι εταίροι μας θεωρούν ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Ταυτόχρονα θα διαβεβαιώσει τη Νέα Δημοκρατία πως θα πάμε σε εκλογές με μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι επικεφαλής ο σημερινός πρωθυπουργός. Σε κάθε όμως περίπτωση θα επισημάνει ότι για να γίνουν όλα αυτά βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει συνεννόηση.
Κύκλοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών εκτιμούν ότι, η δήλωση θα είναι ξεκάθαρη και ως εκ τούτου θα εκτονώσει το κλίμα, ενώ παράλληλα θα θέσει τους δύο ηγέτες προ των ευθυνών τους. Ουσιαστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα πάρει την πρωτοβουλία να πει στον Αντώνη Σαμαρά, αυτό που περίμενε να ακούσει από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η μόνη διαφοροποίηση που ενδεχομένως να υπάρχει επί της πρότασης Σαμαρά, θα είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, αφού ο αντιπρόεδρος εκτιμά ότι οι εκλογές δεν μπορούν αντικειμενικά να γίνουν πριν από τον Φεβρουάριο.