Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος κάνει το “επόμενο βήμα”

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ακόμη ένα «επεισόδιο» στο σίριαλ της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, ήταν η επιστολή της Συλβάνας Ράπτη προς τον Γιώργο Παπανδρέου, για την αναγκαιότητα σύγκλησης του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο Κίνημα.
Στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και όσοι γνωρίζουν καλά τις εσωκομματικές ισορροπίες και… διαδρομές του ΠΑΣΟΚ, «είδαν» πίσω από την πρωτοβουλία της Συλβάνας Ράπτη το «στρατόπεδο» Βενιζέλου.
Είναι αλήθεια ότι η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με μακρά και θετικά καταγεγραμμένη επαγγελματική διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας, ανήκει στη σφαίρα επιρροής του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βενιζέλου και Υπουργού Οικονομικών, από τα δύσκολα χρόνια της εσωκομματικής μάχης του 2007.
Η συμπόρευσή της με τον τότε κορυφαίο δελφίνο και αμφισβητία του παπανδρεϊκού imperium, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί η Συλβάνα Ράπτη εκτός πρώτης γραμμής, η ίδια ωστόσο παρέμεινε συντεταγμένα στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η πρωτοβουλία της λοιπόν να ζητήσει τη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις, και να χαραχθεί το πολιτικό χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι το στρατόπεδο του Ευάγγελου Βενιζέλου άρχισε να κινείται.
Με προφανή στόχευση να επιταχύνει τις εξελίξεις, προκειμένου να αξιοποιήσει το προβάδισμα που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, για λογαριασμό του Υπουργού Οικονομικών. Μέσα σε ένα σύνθετο περιβάλλον, με πολλά άλλα κορυφαία στελέχη να διεκδικούν για τον εαυτό τους μερίδιο στη διαδοχή. Και στη διαμόρφωση των νέων ηγετικών ισορροπιών στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ.