Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Καρατζαφέρης στο πλευρό του Σαμαρά!

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αμέσως μετά τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Και στρέφοντας την προσοχή του προς τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό, στο πρόσωπο και τις ικανότητες του οποίου συμφώνησαν τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ξεκαθάρισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δίκιο να μην δέχεται να υπογράψει και εγγράφως δεσμεύσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού χρησιμοποίησε παρόμοια ρητορική με εκείνη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και υπογράμμισε ότι η δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, μέσω της απόφασής τους να στηρίξουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, είναι αρκετή για τις Βρυξέλλες, οι οποίες θα πρέπει να υποχωρήσουν από τη σχετική απαίτησή τους.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μάλιστα, προέτρεψε ουσιαστικά τον Λουκά Παπαδήμο να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της επίλυσης αυτού του αδιεξόδου, που «φρενάρει» την εκταμίευση της 6ης δόσης για λογαριασμό της Ελλάδας, αξιοποιώντας το προσωπικό κύρος του, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, την επόμενη εβδομάδα.