Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς έκανε το βήμα

REPORTER
Λίγη ώρα αφότου έκλεισε η πόρτα στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κάρολο Παπούλια μείνουν μόνοι να συζητήσουν με την ιστορία, διαφαίνεται ότι οδεύουμε σε λύση.
 Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από το πρωί, και ήθελαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να κάνει ένα παραπάνω βήμα συνάντησης με την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να επισημανθεί ο αποφασιστικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας, τόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όσο κυρίως σήμερα από το πρωί, κινήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς «διαρροές» και προσωπικές φιλοδοξίες πέτυχαν να δώσουν ευρύτερες διαστάσεις στην πρόταση που είχε κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Ο ένας και μοναδικός όρος που τέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά τη σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ανοίγει το δρόμο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Υπάρχει πλέον πεδίο συνεννόησης και εναπόκειται η πρωτοβουλία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να διευκολύνει τις εξελίξεις. Τώρα η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργικό Συμβούλιο να κάνει το άλλο μισό βήμα.