Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζουν κυβέρνηση οπερέτα και πρωθυπουργό μαριονέτα

Το ντόπιο καθεστώς άπαξ και δέχθηκε να συμπράξει στους αρχικούς συμφωνημένους εκβιασμούς και δήθεν απειλές ότι τα δύο κόμματα εξουσίας ή θα συνεργαστούν ή θα βγει από το ευρώ, εκ των πραγμάτων θα συνεχίσει να εμφανίζει ότι δέχεται..εκβιασμούς από την ΕΕ. Οι δήθεν εκβιασμοί συνεχίζονται..ή θα υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις από τα ελληνικά κόμματα ή δεν θα υπάρξει εκταμίευση της 6ης δόσης..
Το καλοστημένο σχέδιο ερήμην των πολιτών της Ελλάδας ξεδιπλώνεται.
Οι ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να ενεργούν για τα συμφέροντά τους και μόνο.Αυτό αποδεικνύεται και με την εκταμίευση της 6ης δόσης, με την επάνοδο της Τρόικα στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι λόγω της προστασίας του ίδιου του ευρώ δεν θα οδηγούσαν ποτέ την χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζωνη.
Αυτή φαίνεται ότι είναι η στρατηγική των ευρωπαίων ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η στρατηγική της Ευρώπης προς την Ελλάδα προφανώς στηρίχθηκε σε μια συμφωνημένη με το ντόπιο καθεστώς πρακτική ξεκάθαρων και προκλητικών εκβιασμών πρός τους πολίτες της χώρας.
Οι εκβιασμοί βέβαια αυτοί σε καμμία περίπτωση δεν συνάδουν με το μύθο της αλληλεγγύης της ΕΕ.Οι ευρωπαίοι κατάφεραν να κερδίζουν αυτό που είχαν θέσει ως προαπαιτούμενο.Δηλαδή να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες.
Ωστόσο η νέα κυβέρνηση θα είναι οπερέτα και ο πρωθυπουργός μαριονέτα.
Υποτίθεται ότι θα έχουμε ένα πρωθυπουργό 100 ημερών που όμως επί πρωθυπουργίας του η Ελλάδα θα δεσμεύεται για χρόνια.
Είναι προφανές ότι οι ευρωπαίοι ερμηνεύουν την παρούσα λαική αδράνεια στην Ελλάδα σαν φόβο.Τη δε απουσία λαικής πίεσης προς το καθεστώς αυτές ακριβώς τις κρίσιμες μέρες σαν δισταγμό των πολιτών που όμως διευκολύνει αποφασιστικά την υλοποίηση των σχεδίων τους σε βάρος της χώρας.Εκτιμούν κατά τα ντόπια και ξένα φερέφωνά τους ότι η Ελλάδα είναι φοβισμένη και δέχεται τους εκβιασμούς.
Ομως το διευθυντήριο των Βρυξελλών και οι ντόποιοι υπηρέτες του λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.Οι πραγματικές πολιτικές διεργασίες και συγκλίσεις σε επίπεδο κοινωνίας ολοένα εντείνονται.Το δείγμα της μαζικής αυθόρμητης και μη οργανωμένης λαικής παρέμβασης στις 28 Οκτώβρη είναι νωπό στις μνήμες όλων..Και είναι πασίγνωστο πλέον πόσο πανικόβαλε το ντόπιο και ευρωπαικό καθεστώς των τραπεζιτών,μεγαλοβιομήχανων και μεγαλέμπορων και των πολιτικών ανδρεικέλων τους.
Ήρθε η ώρα οι πολίτες να ορθώσουν με μία τελική ενωτική κίνηση το πολιτικό τους ανάστημα και να μην δεχθούν κανέναν παραπέρα κάλπικο εκβιασμό.
Αν δεν το πράξουν τώρα οι ίδιοι οι πολίτες,τότε ούτε η δήθεν πολιτική ηγεσία της Ελλάδος,ούτε η κυβέρνηση οπερέτα, ούτε ο πρωθυπουργός μαριονέτα θα μπορέσουν να αλλάξουν την μοιραία πορεία.
stopcartel Newsdesk