Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το Συμβούλιο Αρχηγών… αναβάλλεται

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και λίγο νωρίτερα, ξεκίνησε μια έρπουσα και διαρκώς αυξανόμενη φημολογία, περί του ενδεχομένου να ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Κάρολο Παπούλια τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Προκειμένου να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν γύρω από το θέμα της οικονομίας, και την ίδια στιγμή να διερευνήσει τις προοπτικές ευρύτερης συνεννόησης.
Από χθες, το σενάριο αυτό δεν υφίσταται πλέον ως πολιτική πιθανότητα. Και σύμφωνα με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει το Μέγαρο Μαξίμου το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Έτσι, θα ενημερώσει τον καθένα χωριστά, ενδεχομένως και με διαφορετική… οπτική προσέγγιση της συζήτησης, ανάλογα με κάθε συνομιλητή του, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Κάρολο Παπούλια, λίγο πριν την τελική ευθεία για την οριστική απόφαση περί της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.