Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η Σεγκολέν… έκανε πέτρα την καρδιά της

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια κυρία που δεν δίστασε να κλάψει, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνοντας θρύψαλα τη δημόσια εικόνα την οποία με προσεκτικά βήματα είχε φιλοτεχνήσει επί σειρά ετών, προφανώς και δεν θα είχε κανένα «κράτημα» να προχωρήσει και στο να κάνει… πέτρα την καρδιά της.

Έτσι, κανένας στη Γαλλία δεν ένιωσε έκπληξη, ακούγοντας τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ να δηλώνει ότι στον δεύτερο γύρο των προκριματικών για την επιλογή του υποψηφίου που θα αναλάβει για λογαριασμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το δύσκολο έργο να αντιμετωπίσει τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012, θα υποστηρίξει τον Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρώην Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν είναι απλώς και μόνο ο επικρατέστερος για να κερδίσει το χρίσμα, απέναντι στη Μαρτίν Ομπρί. Είναι και ο επί σειρά πολλών ετών σύντροφος ζωής της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εκτός γάμου, και πατέρας των παιδιών της.
Η ολόθερμη στήριξη της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στον Φρανσουά Ολάντ βέβαια, μπορεί να ειδωθεί και από μια ανάποδη… οπτική γωνία. Από τη στιγμή που η αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007, έφτασε σήμερα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα δημοφιλίας, η συμπαράταξή της με τον άλλοτε «αγαπημένο» της, πιθανόν να μην τον ωφελήσει και τόσο.