Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζει και πάλι ο καιρός από αύριο με Βροχές και καταιγίδες

Χαλάει από την Παρασκευή ξανά ο καιρός. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, που όμως όμως σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το βράδυ θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά.Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειανατολική 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Βροχερός θα είναι ο καιρός έως και τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται βελτίωση την Τρίτη.

Αναλυτικά, για αύριο σε:

* Μακεδονία και Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινα. Οι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτ. Στερεά και Δυτ. Πελοπόννησο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα πιθανώς στις θαλλάσιες και παράκτιες περιοχές να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατ. Στερεά, Εύβοια, Ανατ. Πελοπόννησο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Άνεμοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειανατολικούς και θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

* Νησιά Ανατ. Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

* Αττική: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

* Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κια θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς.