Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι “διόσκουροι” κινούνται για την επόμενη μέρα

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Μέχρι και τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτελούσαν τους δυο ισχυρότερους υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έστω κι αν είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες και σοβαρές ρωγμές στην πολιτική σχέση των δυο «διόσκουρων», οι οποίοι ανδρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου, και προωθήθηκαν σε κορυφαίες θέσεις.
Ο Γιάννης Ραγκούσης βρέθηκε από πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Υπουργού Υποδομών, να δίνει καθημερινή μάχη με τους συνδικαλιστές των επαγγελμάτων που «ανοίγει», αλλά και με το ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν τον αποδέχτηκε ως «εκλεκτό» του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέδωσε τα κλειδιά του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, μεταφέρθηκε στο μάλλον ανώδυνο πολιτικά υπουργείο Περιβάλλοντος, πολλές φορές ωστόσο μνημονεύεται ως ο βασικός υπεύθυνος για τη διολίσθηση της οικονομίας αυτή τη διετία.
Για αρκετό καιρό μετά τον ανασχηματισμό και την πολιτική υποβάθμισή τους, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τηρούσαν μια στάση διακριτικής αποστασιοποίησης. Από χθες ωστόσο, φαίνεται ότι οι άλλοτε αχώριστοι «διόσκουροι» επαναδραστηριοποιούνται, στην κατεύθυνση της στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου.
Την αρχή έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», για να πάρει τη σκυτάλη σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξη στα «Νέα». Αμφότεροι στηρίζοντας τον Πρωθυπουργό, για τον οποίο έχουν ενταθεί και πάλι τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στα πρόθυρα της παραίτησης.
Η επαναδραστηριοποίηση των «νέο-παπανδρεϊκών», όπως θεωρούνται ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δείχνει ότι όλες οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ αφυπνίζονται, και επιχειρούν να πλασαριστούν όσο καλύτερα μπορούν. Ενόψει της επόμενης ημέρας, φυσικά.