Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο του νέου προυπολογισμού ο Βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε. «Στη χώρα του ανεδαφικού κινείται το Υπουργείο Οικονομικών με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012, ο οποίος βασίζεται σε τρεις παραδοχές που η Κυβέρνηση, αποδεδειγμένα, έχει μέχρι σήμερα αποτύχει: αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών και εναρμόνιση με τους στόχους του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και των βασικών εφαρμοστικών νόμων.
Σε καμία περίπτωση η επίθεση στο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού και η ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, με μειώσεις που ξεπερνούν το 50%, δεν μπορούν να αποτελούν τη μοναδική αύξηση εσόδων του Κράτους.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές αύξησης εσόδων με συνεχή αύξηση της άμεσης, έμμεσης και έκτακτης φορολογίας, διότι έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ακριβώς το αντίθετο: η μείωση της φορολογητέας ύλης.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να καταστεί η Ελλάδα νησίδα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με παντελή απουσία των κινήτρων επιχειρηματικότητας και αβέβαια φορολογική νομοθεσία. Κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει απλά για να βάλει πρόσθετο συμμέτοχο στα κέρδη του το Ελληνικό Δημόσιο, με μόνο κίνητρο το «χαμηλό κόστος εργασίας», που εκ των πραγμάτων δεν δημιουργεί κανένα κίνητρο παραγωγικότητας.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να επέλθει ανάπτυξη και επομένως αύξηση των εσόδων του Δημοσίου με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς και ως εκ τούτου η Ελλάδα να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να αναμένονται έσοδα από την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένης της αναβλητικότητας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση 2 χρόνια τώρα.
Αν η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κος Παπανδρέου είχαν δείξει την ίδια επιμέλεια, το ίδιο πάθος και τη χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση είσοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρωζώνη, είναι σίγουρο ότι σήμερα δεν θα υποφέραμε από την κατάρρευση όλων των δημοσιονομικών δεικτών της χώρας μας.
Όμως το πιο επικίνδυνο και ταυτόχρονα το πιο υποκριτικό στοιχείο του Προσχεδίου είναι η αναφορά του κου Βενιζέλου στην «παροδική κατάσταση κρίσης που πρέπει να ξεπεράσουμε», δεδομένου ότι και αυτός ο Προϋπολογισμός ευχολογίων, το μόνο που διασφαλίζει είναι τα συμφέροντα των δανειστών, επιφέροντας:
P Την αύξηση του Χρέους
P Τη χωρίς προηγούμενο ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας
P Τη δυσφήμιση και την καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της χώρας και
P Τη χωρίς τέλος εξαθλίωση κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
Η Κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό 2012 το μόνο που αβίαστα κερδίζει είναι ο τίτλος της αποτελεσματικότητάς της στην επικύρωση με νόμους, των εντολών που λαμβάνει από το ΔΝΤ, που έχουν ως μοναδικό στόχο το συμφέρον των δανειστών. Αντίθετα, η απουσία του παραμικρού σχεδιασμού για το στοιχειώδη διαχωρισμό των λειτουργιών Κράτους και Ιδιωτικού Τομέα με τη δημιουργία περιβάλλοντος αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, οδηγεί τη πατρίδα μας ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση και κάθε Έλληνα πολίτη στο απόλυτο αδιέξοδο.
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρουσιάσει αναλυτικά το Ενεργητικό της χώρας και να εξηγήσει την απόδοσή του, τόσο για τη χρήση του 2011, όσο και για τις προβλέψεις του 2012. Η κίνηση αυτή καθίσταται θεμελιώδης δεδομένου ότι και σε αυτό τον Προϋπολογισμό δεν αποτυπώνεται η στρατηγική του Ελληνικού Κράτους. Δεν αποσαφηνίζεται δηλαδή, ποιες λειτουργίες θα επιτελεί το Κράτος και ποιες θα αναληφθούν από το Ιδιωτικό Τομέα. Ακριβώς αυτή η αδυναμία της Κυβέρνησης να καταστήσει ένα τέτοιο στοιχειώδη σχεδιασμό, την αναγκάζει να πελαγοδρομεί ακολουθώντας εντολές που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών-κερδοσκόπων.
Είναι αδιανόητο Ελληνική Κυβέρνηση να οδηγεί στη χρεοκοπία τα ελληνικά νοικοκυριά και να κρύβεται πίσω από τεχνάσματα και ανακοινώσεις, που αντέχουν μόλις λίγα 24ωρα μέχρι να διαψευστούν.
Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η διάσωση της πατρίδας από τα νύχια των κερδοσκόπων, δεν εξαντλείται στην περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, που αντιστοιχούν σε χρήματα που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. Το αντίθετο μάλιστα, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και η επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι ταυτόσημες με την αξιοποίηση του τεράστιου έμψυχου και μη πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, σε περιβάλλον χαμηλής φορολογίας και σταθερού νομοθετικού πλαισίου, που προάγει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί κίνητρα για νέες επενδύσεις».