Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Χουντής : « Φωνή λαού οργή Θεού, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού».

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5» ( Μιχαλοπούλου). Με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105.5» είπε μεταξύ άλλων :
« Η θριαμβολογία της κυβέρνησης για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής κράτησε λίγες ημέρες .Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι σε λίγο θα έρθει και πάλι ο λογαριασμός. Η απάντηση του ελληνικού λαού δόθηκε με δυναμικό τρόπο , και δείχνει ότι το θέμα έχει γίνει άκρως πολιτικό , και πρέπει να δοθεί πολιτική λύση . Αυτή κυβέρνηση έχει απολέσει τη νομιμοποίηση της.
Αυτό που έγινε με τις παρελάσεις , είναι συνέχεια της μεγάλης συμμετοχής στις διαδηλώσεις και στην 48ωρη πανελλαδική απεργία . Είναι αυτό που λέει ο λαός μας «Φωνή Λαού , οργή Θεού» και επιβεβαιώνει την ορθότητα της άποψης του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνη διέξοδος είναι να μιλήσει ο λαός.
Όπου θα μαζεύεται κόσμος με οποιαδήποτε ευκαιρία, όπως στις διαδηλώσεις ακόμα και στα γήπεδα, θα εκφράζεται η οργή και η αγανάκτηση , η απαίτηση να αντιμετωπιστεί η λιτότητα, η φτώχεια και η ανεργία.
Ο λαός είπε το όχι το 1940 και ο λαός σήμερα με τις μαχητικές , μαζικές διαδηλώσεις λέει το όχι στην πολιτική του μνημονίου , της Τρόικας, της κυβέρνησης , λέει όχι στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και απαιτεί λύσεις , απαιτεί να ακουστεί. Με τους αγώνες και την ψήφο του ο λαός πρέπει να δώσει απάντηση στα προβλήματα».