Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ


Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ως οργάνωση, που δρα στην περιοχή, όπου σημειώθηκαν τα γεγονότα της στρατιωτικής παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου, επιθυμεί να παρατηρήσει τα εξής: - Οι Θεσσαλονικείς βιώσαμε όλοι το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου τα γεγονότα της παρέλασης. Από τις απαράδεκτες ύβρεις των ολίγων, μέχρι τα χειροκροτήματα των χιλιάδων πατριωτών, όταν παρήλασαν αυθόρμητα οι εθελοντές.
- Σε παρευρισκομένους και τηλεθεατές έγινε φανερό, ότι οι μικρές ομάδες μελών κομμάτων ή άλλων οργανώσεων, που βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν, να αναδείξουν τα δικά τους συνθήματά, ουσιαστικά απομονώθηκαν. Αυτό, που κυριάρχησε, ήταν η οργή για τη σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά και η αγάπη για καθετί το εθνικό. Η παρέλαση ωρισμένων πολιτικών τμημάτων (της μπάντας του Δήμου Θεσσαλονίκης, των εθελοντών διασωστών, δασοπυροσβεστών και των Λεσχών Καταδρομέων), έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους. Ακολούθησε ο εθνικός ύμνος και το «Μακεδονία Ξακουστή», κάτι που αποδεικνύει, ότι οι πολίτες προσβλέπουν για την υπέρβαση και της σημερινής κρίσης στα ιδανικά της Πατρίδας.
- Όμως ο κίνδυνος ελλοχεύει: Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι σε περιόδους, όπου λαοί αδικούνται και ευτελίζονται, όταν η οικονομική εξαθλίωση απειλεί τους πάντες, υπάρχει κίνδυνος ριζοσπαστικοποιήσεως ακόμη και φιλησύχων, νομοταγών πολιτών. Υπάρχει κίνδυνος, ακόμη και αξιακά συντηρητικοί πολίτες να οδηγηθούν σε φαινόμενα ανυπακοής και απείθειας. Η πολιτική της Κυβέρνησης του Πασοκ νομοτελειακά οδηγεί σε έξαρση αυτού του κινδύνου, Είναι μία εξέλιξη, που δεν ευχόμαστε, δεν επικροτούμε, δεν εκμεταλλευόμαστε, που θέλουμε και πρέπει, να αποτρέψουμε. Είναι όμως μία εξέλιξη νομοτελειακά αναπόφευκτη, εάν συνεχισθή η διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
- Το ΠΑΣΟΚ προκαλεί το χάος και δεν μπορεί, να αποτρέψη την κατάρρευση των θεσμών. Η οχλοκρατία όμως δεν είναι λύση. Λυση είναι η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές διέξοδοι: Εκλογές τώρα για την επανεκκίνηση της Πατρίδας. Αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ για να περπατάμε ξανά με ψηλά το κεφάλι.