Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος μπροστά στη “μεγάλη απόφαση”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Σήμερα και αύριο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του για το προσωπικό αλλά και το πολιτικό μέλλον του Κινήματος.
Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε εθελοντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανιζόταν έτοιμος να δώσει τη μάχη, ως το τέλος.
Χωρίς δηλαδή διάθεση να τα παρατήσει, είτε μέσω της αποχώρησής του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία, είτε μέσω πρόωρων εκλογών, που μετά βεβαιότητας θα οδηγούσαν το Κίνημα σε μια βαριά και στρατηγικού χαρακτήρα ήττα.
Μετά τα όσα συνέβησαν με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό, την οργή της κοινωνίας που δεν κάμπτεται, και τις φωνές αμφισβήτησης από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που κάνουν λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται και πάλι ενώπιον προσωπικών και πολιτικών διλημμάτων.
Η απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα και να δώσει τη μάχη στις επόμενες εκλογές, όντας αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και εν ενεργεία Πρωθυπουργός, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη διάθεση του ΠΑΣΟΚ… να τον ακολουθήσει.
Εφόσον διαπιστώσει σήμερα, ότι το Κίνημα του οποίου ηγείται εδώ και επτά χρόνια, δεν έχει πειστεί για την ορθότητα των επιλογών του, και διστάζει να «βάλει πλάτη» ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει μπροστά της η Κυβέρνηση, όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.