Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πλήρωσαν με αίμα την τσιγγάνικη τιμή


Ένοπλη συμπλοκή με τρεις τραυματίες στο Κορδελιό μετά τη διάλυση ενός γάμου
Του Κώστα Καντούρη
Ενοπλη συμπλοκή για την τιμή μιας Τσιγγάνας συγκλόνισε χθες το απόγευμα τη γειτονιά των Ρομά στο Κορδελιό. Ενας πατέρας και οι δύο γιοι του νοσηλεύονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ο πρώτος σε σοβαρή κατάσταση. Η αστυνομία αναζητεί επτά “φουσκωτούς”, οι οποίοι σύμφωνα με τους γείτονες ανέλαβαν να λύσουν με τα όπλα τη διαφορά δύο οικογενειών και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
“Εδώ έγινε πόλεμος, τα παιδιά δεν μπορούν ακόμη να ηρεμήσουν, ούρλιαζαν”. Μία ηλικιωμένη Τσιγγάνα μάταια προσπαθεί να καθησυχάσει τον μόλις τριών ετών δισέγγονό της. “Είδε να δέρνονται, άκουσε πιστολιές, έπεσαν μπροστά του τραυματίες”, περιέγραψε σοκαρισμένη η γυναίκα. Στον δρόμο και στις αυλές των σπιτιών διασπαρμένοι κάλυκες των 9 και των 22 χιλιοστών. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα, όταν επτά “φουσκωτοί” έφτασαν στο σπίτι μιας οικογένειας, προκειμένου να ζητήσουν τον λόγο για τον χωρισμό ενός ζευγαριού.
“Βγήκε όλη η οικογένεια και άρχισε να τους χτυπάει, στην αρχή έπεσε ξύλο”, περιέγραψε γείτονας που είδε τη σκηνή της συμπλοκής. Το επεισόδιο έλαβε γρήγορα διαστάσεις, όταν μέλη της ομάδας που ζήτησαν τον λόγο έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Στην περιοχή επικράτησε πανικός, όταν τραυματισμένοι έπεσαν ο πατέρας και οι δύο γιοι του, 53, 28 και 22 χρόνων, ενώ οι δράστες αμέσως εξαφανίστηκαν με ένα πολυτελές τζιπ.
Σύμφωνα με τους γείτονες, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο γνωστών οικογενειών Ρομά του Κορδελιού, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται σε απόσταση είκοσι μέτρων, άρχισε όταν ένα ζευγάρι διέλυσε τον γάμο του. “Η οικογένεια της νύφης δεν μπόρεσε να το χωνέψει. Τα παιδιά είχαν αγοράσει μέχρι και σπίτι στο Κορδελιό, αλλά αυτοί ήθελαν οπωσδήποτε αυτόν για γαμπρό, πολλοί χωρίζουν δεν είναι οι πρώτοι...”, είπαν στη “Μ” οι γείτονες των οικογενειών. Τα προβλήματα πήραν διαστάσεις όταν η οικογένεια της νύφης διεκδίκησε χρήματα από τον γαμπρό, συγκεκριμένα το ποσό των 7.500 ευρώ. “Υποσχέθηκαν ότι θα τα επιστρέψουν τα λεφτά, αλλά αυτοί τα ήθελαν αμέσως, έτσι ξεκίνησε η φασαρία και κατέληξε σε μακελειό”, περιέγραψαν.
Μετά το αιματηρό επεισόδιο, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ μέχρι αργά τη νύχτα γίνονταν προσαγωγές υπόπτων και από τις δύο πλευρές.



.