Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μίλησε ως επόμενος πρωθυπουργός…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέβαινε χθες στο βήμα, για να εκφωνήσει την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, γνώριζε ότι τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα πάνω του. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να απευθυνθεί στην κοινωνία, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς. Να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας ότι «οι Έλληνες μπορούμε». Να μην δώσει υποσχέσεις, αλλά να προτείνει τη δική του, ρεαλιστική πολιτική για την έξοδο από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Και να δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση ενός Μνημονίου που έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσε να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις και τη σύγχυση. Ζήτησε πρόωρες εκλογές, ως τη μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση της πολιτικής διακυβέρνησης του τόπου. Και απέρριψε με τρόπο εμφαντικό και κατηγορηματικό, την οποιαδήποτε μορφή και προοπτική συνεργασίας, σχολιάζοντας με νόημα ότι όσοι, μιλώντας για συναίνεση εννοούν τη συγκυβέρνηση, θα πρέπει να ξέρουν ότι τέτοιου είδους συγκυβερνήσεις έχουν αβέβαιο και εύθραυστο χαρακτήρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να γίνει… Γιώργος Παπανδρέου, και να υποσχεθεί ότι «λεφτά υπάρχουν», ενώ ζήτησε από τους πολίτες μια ισχυρή αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε να έχει τη δύναμη, ως αυριανός πρωθυπουργός, να διαπραγματευτεί με αξιώσεις την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την τρόικα.
«Έχετε μου εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ήρθε η ώρα να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας», δήλωσε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα εθνικής συστράτευσης σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ξεπερνώντας τις κομματικές γραμμές.