Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες πιέσεις για εφαρμογή των συμφωνηθέντων Γιούνκερ: Η έκτη δόση δεν είναι δεδομένη

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί πρέπει να επιτευχθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.H εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή τους, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί πρέπει να επιτευχθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βουλγαρία. Ανέφερε ακόμη πως δεν βλέπει κίνδυνο ύφεσης στην ευρωζώνη.

Νέες συστάσεις από Μέρκελ

Νέες συστάσεις προς την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις και να ενισχύσει τη διαφάνεια απηύθυνε και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μάρκελ.
Η κ. Μέρκελ προειδοποίησε επίσης ότι μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ θα είναι καταστροφική για την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κοινοτικό νόμισμα «αποτελεί εγγύηση για την ενωμένη Ευρώπη.
«Αν καταρρεύσει το ευρώ [EUR=X] θα καταρρεύσει και η Ευρώπη», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος. «Δεν πρέπει να επιτραπεί η αποτυχία του ευρώ, (το ευρώ) δεν θα αποτύχει», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στη γερμανική οικονομία, σημείωσε πως δεν υπάρχουν σημάδια ύφεσης. Πρόσθεσε επίσης ότι στη συνεδρίαση του G20 θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα.