Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Χρυσοχοϊδης απέναντι στον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το τελευταίο διάστημα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναπτύσσει μια αξιοσημείωτη πολιτική κινητικότητα. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, που θεωρητικά «συνδιαχειρίζεται» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την ελληνική οικονομία, προβαίνει σε παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, που τον εμφανίζουν να συμπληρώνει ή και να πηγαίνει… πιο μακριά σε σχέση με τον αντιπρόεδρο.
Για τους γνωρίζοντες τις πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο άλλοτε στενός πολιτικός σύμμαχος του Κώστα Σημίτη και Γραμματέας του Κινήματος στη διαδοχή του 2004, έχει βάλει πλώρη για να διεκδικήσει ηγετικούς ρόλους και αξιώματα, στην μετά τον Γιώργο Παπανδρέου εποχή.
Φροντίζει λοιπόν εγκαίρως και με διακριτό τρόπο, να είναι παρών στις εξελίξεις, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, καθώς έτσι περνάει προς την κοινωνία αλλά και την αγορά, το προφίλ ενός αξιόπιστου συνομιλητή.
Δεν πέρασε άλλωστε απαρατήρητη η στάση που κράτησε πρόσφατα, στην κρίση που προέκυψε με τον Χάρη Παμπούκη, του οποίου ήταν ουσιαστικά πολιτικά προϊστάμενος. Τον άφησε ακάλυπτο, αν δεν τον… άδειασε, και η απομάκρυνση του άλλοτε στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου από την Κυβέρνηση, ενίσχυσε τις αρμοδιότητες, την παρεμβατικότητα αλλά και την… ομάδα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.