Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Χειρόφρενο παντού - Χώρις ΜΜΜ και ταξί

Χειρόφρενο τραβούν για σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Χωρίς μετρό, τραμ, προαστιακό, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ η Αθήνα, καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Οι ιδιοκτήτες ταξί συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, δίνοντας για άλλη μια φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις, και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν την Πέμπτη αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.
Παράλληλα, το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.