Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Αλλη μια απόπειρα εμπρησμού στον Κέδρηνο Λόφο σήμερα το βράδι;

Προανακριτική έρευνα πραγματοποιει η Ανακριτική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το βράδι, αλλά σβήστηκε πριν λάβει διαστάσεις κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον Αγιο Παύλο στο δάσος του Κέδρηνου Λόφου (Σέιχ Σου), το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης που αποτελεί πνεύμονα ζωής της πόλης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε επικοινωνία με το www,agelioforos.gr η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 21:40 και κάηκαν πέντε τετραγωνικά μέτρα ξερά χόρτα. Η φωτιά ξέσπασε πάνω από τις καφετέριες που βρίσκονται στη Λεωφόρο Οχι καθοδόν προς τον Ζωολογικό Κήπο.
Αρμόδια για να διεξάγει έρευνα για εμπρησμό είναι η Ανακριτική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής και σχετική έρευνα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα εμπρησμού.
Η πυρκαγίά είναι η τρίτη που σημειώνεται μέσα σε τρεις μήνες.
Ο τρόπος που σημειώθηκε φέρει ομοιότητες όσον αφορά στην ώρα που εκδηλώθηκε με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21:00 μ.μ. στις 26 Ιουνίου στο Σέιχ Σου, κοντά στην οδό Περραιβού, στη Μαλακοπή. Η πυρκαγιά εκείνη είχε εκδηλωθεί κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται η γέφυρα με χωματόδρομο πάνω από την Περιφερειακή Οδό στο ύψος της Μαλακοπής. Η γέφυρα αυτή αποτελεί την κύρια «πύλη εισόδου» στο Σέιχ Σου για φυσιολάτρες πεζούς και ποδηλάτες, ενώ συχνά μετακινούνται από τον ίδιο χωματόδρομο αυτοκίνητα. Ο ίδιος δρόμος χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους εθελοντές πυροπροστασίας του δάσους και από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Εκείνη η πυρκαγιά σβήστηκε αμέσως χάρη στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και στην άμεση ειδοποίηση από περίοικους.