Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δύο σπουδαστές κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων

 Δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών από την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη κατηγορούνται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στα σπίτια των νεαρών, 25 και 19 χρόνων, έγιναν έφοδοι, αλλά δεν βρέθηκαν στους υπολογιστές τους τέτοια αρχεία και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τους.
.Η λήψη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω ειδικών διαδικτυακών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στα τέλη του περασμένου μήνα και ξεκίνησε η διαδικασία διακρίβωσης της ταυτότητας των χρηστών του ίντερνετ. Μετά την επιβεβαίωση των ψηφιακών ιχνών τους, αστυνομικοί πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης έφοδο στο σπίτι του 25χρονου σπουδαστή στην Αλεξανδρούπολη και χθες το πρωί στο σπίτι του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.
Από την πρώτη έρευνα δεν βρέθηκαν αποθηκευμένα αρχεία, αλλά στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους επισημαίνεται ότι εντοπίστηκαν ίχνη τέτοιων διαγραμμένων αρχείων και η ποινική διαδικασία προχώρησε κανονικά. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τους υπολογιστές τους για να εξεταστούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..