Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Έρχονται οι πρώτες δημοσκοπήσεις

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες δημοσκοπήσεις, που θα επιχειρήσουν να αποτυπώσουν το πολιτικό κλίμα, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιριών διακοπών.
Το Μέγαρο Μαξίμου διενεργεί από τις αρχές Αυγούστου κυλιόμενες έρευνες, με στοχευμένες ερωτήσεις, ποιοτικών χαρακτηριστικών, προκειμένου να διαπιστώσει πως προσεγγίζουν οι πολίτες τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης με το νέο σχήμα της, αλλά και σε σχέση με τις ευρύτερες εξελίξεις στην οικονομία, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θεωρούν ότι τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα είναι σε θέση να έχουν στα χέρια τους ένα αξιόπιστο δείγμα γραφής, καθώς οι περισσότεροι θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, και έτσι θα μπορούν να δημοσιοποιήσουν στη συνέχεια τα αποτελέσματα των ερευνών τους, χωρίς να κινδυνεύουν να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, σε επίπεδο ψυχολογίας αλλά και ουσίας, και να επηρεάσουν τις αποφάσεις και τη στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου για το προσεχές διάστημα.
Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο και στις Ιουλίου, έδειχναν μεγάλη φθορά για την Κυβέρνηση, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει αποκτήσει προβάδισμα και απόσταση ασφαλείας, από 3% έως και 5%, ανάλογα με την έρευνα.