Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι “εκσυγχρονιστές” απειλούν…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, δυο πολιτικά «τέκνα» του Κώστα Σημίτη κατάφεραν να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, και να δείξουν ότι διαμορφώνουν την πλατφόρμα με την οποία θα διεκδικήσουν ρόλους, ενδεχομένως και αξιώματα, στην μετά-παπανδρεϊκή περίοδο του ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Με την Υπουργό Παιδείας να πιστώνεται την πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά χρονικά της Ελλάδας συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, και τον Υπουργό Ανάπτυξης να αποτελεί τον πολιτικά κερδισμένο από τον «ακρωτηριασμό» του Χάρη Παμπούκη από την Κυβέρνηση.
Η Άννα Διαμαντοπούλου καλλιεργεί με συνέπεια, από το ξεκίνημα κιόλας της νέας κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, το 2009, το προφίλ της μεταρρυθμιστικής δύναμης, που διεκδικεί να κληρονομήσει τη σκυτάλη του «εκσυγχρονισμού», με ρήξεις και τομές, ακόμη και απέναντι στο ίδιο το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και τους συνδικαλιστές του.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προβάλλει ως ένας αξιόπιστος πόλος εξουσίας στον χώρο της οικονομίας, με έμφαση στην ανάπτυξη, την αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων. Χωρίς τον Χάρη Παμπούκη δίπλα του, θα μπορεί πλέον να πιστωθεί ο ίδιος, τα όποια θετικά αποτελέσματα προκύψουν.
Στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απευθύνονται, θεωρητικά τουλάχιστον, στο ίδιο ακροατήριο. Γι’ αυτό και αμφότεροι επιχειρούν να διευρύνουν την απήχησή τους. Και γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορούν να το πετύχουν μονάχα με την παραγωγή απτού και αξιοσημείωτου έργου. Καθώς και με την επίδειξη δύναμης…