Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ο Ραγκούσης χάλασε τα σχέδια του Μαξίμου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η κίνηση του Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει στην αποπομπή του Χάρη Τσιόκα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, προκάλεσε αμηχανία έως και προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο άλλοτε πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών, επέλεξε να πετάξει το γάντι στον Δημήτρη Ρέππα, και να καρατομήσει έναν «δικό του άνθρωπο», στον ακήρυχτο πόλεμο του πρώην με τον νυν Υπουργό Υποδομών, που κορυφώθηκε με τη διαχείριση της κόντρας με τους ιδιοκτήτες ταξί.
Η χρονική στιγμή που ανοίγει εκ νέου το μέτωπο Ραγκούση-Ρέππα ωστόσο, έπιασε απροετοίμαστο το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού επεδίωκαν, και με τις διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, να στείλουν το μήνυμα της «επανεκκίνησης», με το βλέμμα στραμμένο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο περίσσευε ο προβληματισμός, για τον πρόσθετο λόγο ότι ο Χάρης Τσιόκας είναι στέλεχος με πολυετή παρουσία στο ΠΑΣΟΚ, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την επίθεση του Γιάννη Ραγκούση.