Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«Στοπ» σε Σούπερ Λίγκα

Στον «αέρα» βρίσκεται ξανά η έναρξη της νέας σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έβγαλε αποφάσεις για Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και επομένως δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με την προκήρυξη του να έχει υπογραφεί μόνο από 14 ΠΑΕ.
Η ΕΕΑ αποφάσισε εν τέλει να μην εξετάσει τους φακέλους, που κατέθεσαν οι δυο προκειμένου να αδειδοτηθούν και κατά συνέπεια το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν υπογράψει την προκήρυξη του και να μην υπάρχουν δυο άγνωστοι «Χ».
Η Σούπερ Λίγκα είχε συγκαλέσει Δ.Σ. την περασμένη Τρίτη, στο οποίο ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, το συμβούλιο αναβλήθηκε τότε, λόγω του θανάτου του πατέρα του υποψηφίου προέδρου της λίγκας και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Εργοτέλης, Απόστολου Παπουτσάκη.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, πάντως, το θετικό για τη διοργανώτρια αρχή είναι πως δεν θα πρέπει να καταβάλει τη ρήτρα των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στη συνδρομητική πλατφόρμα, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, μιας και υπάρχει πρόβλεψη για αναβολή λόγω ανωτέρας βίας.