Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πρωτοσελίδα εφημερίδων. Κεντρικό θέμα η οικονομία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μας πήραν λάθος μέτρα"
"Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Στατιστική Υπηρεσία παραδέχεται ότι η κυβέρνηση, η τρόικα και οι αγορές έχουν παρακολουθήσει την πορεία της ύφεσης με λάθος στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζει «μη ικανοποιητικά». Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν «πόσο δυνατά» έχει χτυπήσει η κρίση την οικονομία και πόσο «αντέχει» η χώρα νέα εισπρακτικά μέτρα. Είναι ενδεικτικό ότι η ύφεση αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και από 5,4% πήγε στο 6%. Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη της Ε.Ε. προβλέπει ότι σε έκτακτες καταστάσεις, όπως η πολύ μεγάλη ύφεση, το κράτος με υψηλό έλλειμμα δικαιούται μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής".

Η ΑΥΓΗ: "-6,9% Εκτός ελέγχου η ύφεση"

"H ύφεση το δεύτερο τρίμηνο είναι περίπου διπλάσια από την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για φέτος. Παιχνίδι με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία παραδέχεται η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σε περιδίνιση αποανάπτυξης βυθίζεται η ελληνική οικονομία ".


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ομαδική φυγή για το τριήμερο"

"Tο αδιαχώρητο από νωρίς χθες το πρωί στα λιμάνια, το αεροδρόμιο, τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και στις εξόδους των δύο Εθνικών οδών. Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το Μνημόνιο κατέστρεψε την οικονομία και βυθίζει τη χώρα στο χάος"

"H οικονομική και κοινωνική κόλαση που βιώνει το πανελλήνιο, μετά την επιβολή του μνημονιακού ζυγού, επιβεβαιώνεται πλέον και σε νούμερα που προκαλούν σοκ ".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταργούν όλες τις φοροαπαλλαγές"

"Περίπου 2,5 δισ.ευρώ, σκοπεύει η κυβέρνηση να εισπράξει από την κατάργηση του συνόλου των φοροαπαλλαγών, σε μια προσπάθεια να κλείσει τη "μαύρη τρύπα" του προϋπολογισμού. Το οικονομικό επιτελείο θέτει πλέον στο στόχαστρο τις εκπτώσεις για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ασφαλιστικών εισφορών και τόκων στεγαστικών δανείων ".


ΕΘΝΟΣ: "Μειώσεις ενοικίων από τα δικαστήρια"


"Τα δικαστήρια δέχονται ότι η οικονομική κρίση αποτελεί λόγο για μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης ή κατοικίας. Η ελάττωση κυμαίνεται αναλόγως, φτάνοντας μέχρι το 25%. Ξεπερνούν τις 1.600 οι αγωγές που έχουν κατατεθεί ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το αρχαίο όνειρο των σιωνιστών εκπληρώνεται! "

"Η παγκόσμια κυβέρνηση του "εκλεκτού λαού" είναι έτοιμη και μέσα στο 2012 θα δούμε τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο που έρχεται, όπως πολύ όμορφα μας διδάσκει το Ταλμούδ και τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Οικονομία Ζόμπι με ύφεση Μνημονίου 7,5%"

"Εκτός στόχων ο προϋπολογισμός, που προέβλεπε ύφεση 3,9% ενώ αναμένεται νέα επιδείνωση λόγω της φοροκαταιγίδας του Σεπτεμβρίου. Σε παράλυση η οικοδομή και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την ανεργία να κινείται ολοταχώς προς το 20%.

ΕΣΤΙΑ: "Οι ανισότητες πυροδοτούν την βία"

"Τα χρόνια της αποικιοκρατίας, οι καταπιεζόμενοι λαοί ξεσηκώθηκαν ο ένας μετά τον άλλον και κέρδισαν την ελευθερία τους. Αιτία των εξεγέρσεων ήταν οι τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαθαίνει η ύφεση στην Ελλάδα

"Σε βαθιά ύφεση παρέμεινε η ελληνική οικονομία και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που ανακοινώθηκαν χθες".


Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Τεστ αντοχής κυβέρνησης-κοινωνίας"

"Με τους κερδοσκόπους να απειλούν τη Γαλλία, ενώ έχουν ήδη χτυπήσει Ιταλία και Ισπανία η είδηση ότι η Ελλάδα πέφτει έξω στο μνημόνιο θα μπορούσε να είναι μικρή. Όμως όσο οι ηγέτες της Ευρώπης δεν χειρουργούν τον "όγκο" του χρέους, η τροφική δηλητηρίαση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αποβεί μοιραία... ".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Υπό τη σκιά της ύφεσης"

"Μία εβδομάδα πριν τα στελέχη της τρόικας ξεκινήσουν τον πέμπτο τους έλεγχο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στις 22 Αυγούστου, δημιουργούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και ανησυχία στην αγορά τα διαθέσιμα μη εποχικά στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο: τα κριτήρια και τα μόρια για την εφεδρεία"

"Συγκεκριμένες μονάδες για κάθε κριτήριο κατάταξης στον πίνακα εργασιακής εφεδρείας θα λαμβάνει το πλεονάζον προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα".

Η ΝΙΚΗ: " Γλιτώστε τον "πέλεκυ" των αντικειμενικών αξιών"


"Οι προτάσεις των ειδικών για να προλάβετε το φόρο υπεραξίας που επαναφέρει η κυβέρνηση. Πως μπορείτε να αποφύγετε το επιπλέον καπέλο σε αγορές, γονικές παροχές και δωρεές. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τις μεγάλες φορο-ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καπιταλιστική διαχείριση σε αδιέξοδο και μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων"

"Καπιταλιστική διαχείριση... σε απόγνωση. Μία προς μία, όλες οι προηγούμενες εκτιμήσεις από τους "φωστήρες" των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μαζί και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την άμβλυνση της κρίσης και των εκδηλώσεών της, διαψεύδονται παταγωδώς".


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ανάσα από τα χρέη"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Οι τράπεζες η BlackRock και οι σκελετοί στις ντουλάπες!!!"

"Οι τραπεζίτες έχουν χάσει τον ύπνο τους για τα θαλασσοδάνεια, τα δανεικά και αγύριστα σε υπερδανεισμένους μεγαλοξενοδόχους, διαπλεκόμενους, εκδότες και λοιπές μαριονέτες του συστήματος!"

ΕΞΠΡΕΣ: "Ύφεση 6,9% στο β΄τρίμηνο προμηνύει βαρύ φθινόπωρο"

"Σε βαθύτερη ανεξέλεγκτη ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις κινείται η ελληνική οικονομία. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναθεώρησε στο 8,1% από 5,5% τη μείωση του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι Ευρωπαίοι απαγορεύουν τις ανοικτές πωλήσεις τίτλων"

"Στο μέτρο της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) καταφεύγει η Ευρώπη για να ελέγξει το κύμα κερδοσκοπίας στις αγορές που προκάλεσε θεαματικές διακυμάνσεις μέσα στην εβδομάδα".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Σχέδιο Μάρσαλ και στον Καλλικράτη"

"Πρόγραμμα μαμούθ για τη χρηματοδότηση των δημοτικών έργων υποδομής σε όλη τη χώρα. Προσλήψεις με αυτεπιστασία και αντικειμενικά κριτήρια από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπές σε βασικά μεγέθη φέρνει η πτώση 6,9% του ΑΕ

"Σε βαθιά ύφεση που έφτασε το 6,9% το β΄τρίμηνο του 2011 από 8,1% το πρώτο τρίμηνο και 4% το δεύτερο τρίμηνο του 2010 παρέμεινε η ελληνική οικονομία με βάση εποχικά μη διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής".