Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Κίνδυνος επιστροφής κονδυλίων για έργα του Γ΄ Π.Ε.Π


«Τα είχαμε χύμα, μας ήλθαν και τσουβαλάτα»
Λίστα με τα έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Γ΄ Π.Ε.Π Δυτικής Ελλάδος και δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία, ζητά με Ερώτησή του ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την…υπενθύμιση του Περιφερειάρχη ότι η απόφαση (2006) 3424 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι: «μετά το πέρας της διετούς περιόδου το κράτος για τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία εντός της εν λόγω περιόδου, η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα μέτρα για την ανάκτηση των κοινοτικών κονδυλίων και, με δεδομένη την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, πώς θα επιστραφούν τα κονδύλια συγχρηματοδότησης που ενδέχεται να ζητηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων να απαντήσουν ποια είναι η θέση τους για τις επιπτώσεις που έχει η μη λειτουργία των έργων, η προοπτική επιστροφής των κονδυλίων και ο διασυρμός της χώρας.
* Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και του δελτίου τύπου θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr

«Πού…πήγαν τα έργα υποδομών;»
Λίστα με τα έργα υποδομών στην Αχαΐα, των οποίων καθυστερεί η πορεία υλοποίησής τους, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, από την οποία να προκύπτει το χρονοδιάγραμμα που είχε προβλεφθεί, το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται για την ολοκλήρωσή τους και η αιτία καθυστέρησης.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην Ερώτησή του ο Αχαιός Βουλευτής, βασικά έργα υποδομών καρκινοβατούν και κινδυνεύουμε με απένταξη με προφανείς συνέπειες για τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα.
*Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και του δελτίου τύπου θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr