Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ελπίζει ότι… η Ιστορία επαναλαμβάνεται

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να σηκώσει στους ώμους του το τελικό κεφάλαιο της αντιπαράθεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τις αλλαγές που προωθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Άννα Διαμαντοπούλου, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι τα ζητήματα παιδείας αποτελούν προνομιακό πολιτικό πεδίο για τον Πρωθυπουργό. Ο οποίος, υπήρξε Υπουργός Παιδείας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, και συνέδεσε το όνομά του με αλλαγές, τομές και διάθεση ρήξεων.
Παράλληλα, η δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα έχει συνδεθεί με την οικογένεια Παπανδρέου, καθώς ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν εκείνος ο οποίος την εισήγαγε, την πίστεψε και την επέβαλε στην ελληνική κοινωνία.
Σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για την Κυβέρνηση λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου ελπίζει ουσιαστικά ότι η… Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και ότι μέσω των αλλαγών στον χώρο των Πανεπιστημίων, που στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία της κοινωνίας, θα βελτιώσει τις μεταρρυθμιστικές πτυχές του προφίλ του, που έχει τρωθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω του εκτροχιασμού της οικονομίας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι στην κατεύθυνση αυτή βοηθάει η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου στο πόστο της αρμόδιας Υπουργού, καθώς είναι ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν υψηλή δημοφιλία, ενώ προέρχεται και από τον χώρο των εκσυγχρονιστών, που στήριξαν τον Κώστα Σημίτη μετά το 1996.