Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ξημερώνει αυγή δροσάτη...

Γράφει η Ντίνα Εξάρχου
Μπορεί να τα κάναμε ρόιδο με τον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι, αλλά η πόρτα της γερής τουριστικής οικονομισιάς μας δεν έκλεισε.Η Ολλανδία, που εδώ και χρόνια έχει απελευθερώσει τη χρήση των ναρκωτικών, μάς δείχνει τον δρόμο για ένα πεδίο τουριστικής δόξας λαμπρό: Τον ναρκοτουρισμό!
Εξακόσιες εβδομήντα (670) καφετέριες-καπνιστήρια χασίς διαθέτει η Ολλανδία για την εξυπηρέτηση των ναρκοτουριστών της, οι οποίοι έχουν ντουμανιάσει τη χώρα με εγκληματικότητα.
Στο Μάαστριχτ, που δέχεται κάθε χρόνο ενάμιση εκατομμύριο ναρκοτουρίστες, κλείνουν τον Οκτώβρη οι τεκέδες για τους Γάλλους, Λουξεμβούργιους, Ισπανούς και Ιταλούς. Μόνο οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι και οι Γερμανοί θα γίνονται πλέον δεκτοί σ' αυτά τα καταστήματα. Αν, βγαίνοντας από τις καφετέριες-καπνιστήρια μαστουρωμένοι, κάνουν και εκείνοι φασαρίες, οι τεκέδες θα κλείσουν για όλους σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του δημάρχου της πόλης.Παράλληλα η ολλανδική κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα εισαχθεί στην κοινωνική ζωή της χώρας η... «κάρτα της κάνναβης»!
Η εν λόγω κάρτα θα ισχύει μόνο για τους κατοίκους της Ολλανδίας και η κατοχή της θα είναι υποχρεωτική για όποιον θέλει να επισκεφθεί μια καφετέρια-καπνιστήριο.
Ξημερώνει αυγή δροσάτη και για εμάς, που εντός ολίγου απελευθερώνουμε την χρήση των ναρκωτικών με την σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Βουλής πλην των «Λακεδαιμονίων» του ΚΚΕ