Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η Μέρκελ σκέφτηκε να φύγει από το ευρώ!


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται να μας… ξενυχτίσει, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο υπόλοιπος στενός πυρήνας του κονγκλάβιου των Βρυξελλών, συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, μετά συμβούλων και συνεργατών, προκειμένου να συζητήσουν… τι σκόπευαν να αποφασίσουν στη συνέχεια.

Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα Καγκελάριος είδε τους συμβούλους της να εκφράζουν τις ενστάσεις και τις σοβαρές επιφυλάξεις τους, ως προς το κατά πόσο το σχέδιο λύσης για την ελληνική οικονομία που προωθείται, είναι προς τα συμφέροντα του Βερολίνου.
Ανέφεραν τα δεδομένα που έχουν προκύψει στις γερμανικές εξαγωγές, στη δυναμική του ευρώ σε σχέση με την ισχύ του άλλοτε… λατρεμένου για τους Γερμανούς μάρκου, και κάπου εκεί, η Άνγκελα Μέρκελ αναρωτήθηκε μήπως θα ήταν προτιμότερο για τη Γερμανία να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, και να επιστρέψει στο δικό της, ισχυρό νόμισμα.
Οι περισσότεροι εκ των παριστάμενων εκτίμησαν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος… μιλάει δυνατά, για να την ακούσουν οι συμπατριώτες της, δηλαδή το εκλογικό ακροατήριό της, που δείχνει προχωρημένη δυσφορία για το γεγονός ότι συμβάλλουν το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλον ευρωπαϊκό λαό, για την κοινή προοπτική της Ένωσης.
Κάποιοι βέβαια, αναρωτήθηκαν με… δέος, πως θα ήταν μια Ευρώπη χωρίς τη Γερμανία, στην παρούσα συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.