Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Κλείνουν οι Σύνδεσμοι

ΤΗΝ αναστολή λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και την κατάργησή τους με τη σημερινή τους μορφή, προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος (φωτό) στη συνέντευξη Τύπου
 που παραχώρησε μετά την αναχώρηση του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί. Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι μετά το καλοκαίρι του 2012 οι σύνδεσμοι θα λειτουργούν με τη μορφή λεσχών και θα συνδέονται άμεσα με τις αντίστοιχες ΠΑΕ, ξεκαθάρισε πως θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις για ένα χρόνο, ενώ θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και αυτό το μέτρο μπορεί - όπως είπε - να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας.
«Οι σύνδεσμοι θα πάψουν να λειτουργούν με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και δε νομίζω πως θα κλάψουν πολλοί από αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, ενώ πρόσθεσε πως πρόθεση της Πολιτείας είναι το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά και, εφόσον υπάρξουν ποινές για ομάδες, αυτές να ισχύσουν στην πορεία. Οσον αφορά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, του ντόπινγκ και των στημένων, αυτό συζητήθηκε χτες στο υπουργικό συμβούλιο και, σύμφωνα με τις βασικές διατάξεις που παρουσίασε ο κ. Γερουλάνος, προβλέπει α) τη συγκρότηση εθνικού συμβουλίου αθλητικού σχεδιασμού, το οποίο «μπορεί να αποτελέσει εργαλείο σωστής ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού», β) αναβάθμιση της ΔΕΑΒ, η οποία θα μπορεί στο εξής να προτείνει αλλαγή έδρας ενός αγώνα, αλλά και να απαγορεύει τη μετακίνηση οργανωμένων οπαδών, γ) πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εσιτηρίου και δ) σύσταση εταιρίας νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Φαρμακοδιέγερσης».
«Οι λύσεις που δίνουμε δεν είναι μαγικές. Πολλά στο νέο νομοσχέδιο είναι ίδια με το παρελθόν, αλλά πλέον συνδυάζονται με κάποια άλλα στοιχεία, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα οφέλη», διευκρίνισε ο κ. Γερουλάνος και επισήμανε ότι Πολιτεία και ποδόσφαιρο θέλουν από κοινού να αντιμετωπίσουν τα υφιστάμενα προβλήματα.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για το νομοσχέδιο ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι «δε θα διστάσουμε προ ουδενός», διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την ανεξαρτησία των αθλητικών αρχών και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν κανένας δεν τόλμησε να παρέμβει με τόσο δυναμικό τρόπο. «Πρόκειται για μια ακόμα ρήξη μ' ένα κατεστημένο που για χρόνια λειτουργούσε ανενόχλητο, ενώ η Πολιτεία έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα».