Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

“Η Εγνατία να παραμείνει ανοιχτός δημόσιος δρόμος”

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης κατά των διοδίων της Εγνατίας οδού
Κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Εγνατίας οδού στην περιοχή του Ευαγγελισμού τάχθηκε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, δηλώνοντας ομόφωνα ότι
 η Εγνατία πρέπει να παραμείνει δημόσιος δρόμος ανοιχτός στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και ειδικά στους δημότες Βόλβης, που είναι εντός του νομού Θεσσαλονίκης. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθησαν και εκπρόσωποι της “Εγνατίας Οδού”, προκειμένου να ενημερώσουν το σώμα σχετικά με την εγκατάσταση των διοδίων.
Σε ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο τονίζει ότι ήδη ο έλληνας πολίτης είναι επιβαρημένος από τη δυσβάσταχτη λόγω του μνημονίου φορολογία και έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του για νέες φορολογίες. Κυρίως όμως οι πολίτες του δήμου Βόλβης, ως έχοντες άμεση σχέση με τα εν λόγω διόδια, λόγω συχνής μετάβασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για λόγους ενδοεπικοινωνίας στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλβης.
Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, η λειτουργία των εν λόγω διοδίων θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλους τους κατοίκους του δήμου, τόσο κυκλοφοριακά, υγείας, ασφαλείας, όσο και περιβαλλοντικά. Σε ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο τονίζεται ότι “θα επιβαρυνθούν οι παράπλευροι επαρχιακοί στενοί και επικίνδυνοι υφιστάμενοι δρόμοι, με την κίνηση που θα προκληθεί για την αποφυγή των διοδίων, με αποτέλεσμα την πρόκληση αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων και εγκυμονούντων κινδύνων σε βάρος των κατοίκων που βρίσκονται πέριξ αυτών των δρόμων”. Επίσης αναφέρεται ότι θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον, καθώς δυσμενείς θα είναι οι επιπτώσεις τόσο στην υγεία των κατοίκων του δήμου Βόλβης όσο και στο ήδη επιβαρημένο παραλίμνιο οικοσύστημα. “Ζητάμε να μην υλοποιηθεί η λειτουργία των εγκατασταθέντων διοδίων στην περιοχή του Ευαγγελισμού του δήμου Βόλβης. Γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, με το παρόν ψήφισμα, τάσσεται επίσης ενάντια σε κάθε απόφαση ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ και ζητά να παραμείνει ως έχει και να λειτουργεί ως κρατική ανώνυμη εταιρεία έχοντας υπό την επίβλεψή της τη συντήρηση της Εγνατίας οδού”, τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.