Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ηρακλής: «Ναι» ψήφισε το 74,25%

Η γενική συνέλευση άνοιξε την πόρτα της ΠΑΕ στον Μάκη Ψωμιάδη που κρύβεται...
Του Δημήτρη Βλάχου
Ο κόσμος του Ηρακλή -όσοι τουλάχιστον συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία- αποφάσισε να πει το “ναι” στην εμπλοκή της οικογένειας Ψωμιάδη. Απομένει να μάθουμε και τι λένε ο Μάκης και ο Σταύρος Ψωμιάδης...
Τα... exit polls επιβεβαιώθηκαν, και οι φίλοι της ομάδας άναψαν το πράσινο φως στον Ψωμιάδη, με ισχυρή μάλιστα πλειοψηφία. Στη χθεσινή ψηφοφορία συμμετείχαν 412 κυανόλευκοι οπαδοί, εκ των οποίων οι 298 (ποσοστό 74,5%) ψήφισαν υπέρ της εμπλοκής του αθηναίου επιχειρηματία και 102 κατά (25,5%). Εννέα ήταν τα λευκά και τρία τα άκυρα. Ακόμη πάντως παραμένει θολό το τοπίο, αφού δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση της άλλης πλευράς που να δείχνει ότι θα υπάρξει εμπλοκή στον Ηρακλή. Το αντίθετο μάλιστα, αφού μέχρι στιγμής οι δηλώσεις του Σταύρου Ψωμιάδη δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της απόφασής του να παραμείνει στην Καβάλα. Υπάρχουν πολλοί που μιλούν για κινήσεις τακτικής από την άλλη πλευρά, ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχει και η έγκριση του κόσμου, θα πρέπει η οικογένεια Ψωμιάδη να τοποθετηθεί δημόσια και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης βρέθηκε χθες στην Καβάλα και κατέβαλε μισθούς και δόσεις συμβολαίων στους παίκτες της ομάδας. Αυτό επί της ουσίας δεν σημαίνει κάτι, διότι ακόμη και αν προχωρήσει το θέμα της εμπλοκής του στον Ηρακλή, η νέα ομάδα θα στηριχθεί κυρίως στους ποδοσφαιριστές που ανήκαν φέτος στο ρόστερ της Καβάλας.
Παρά τους φόβους που εξέφρασαν αρκετοί, ο Αντώνης Ρέμος κατέβαλε τη δόση των 53.000 ευρώ προς την εφορία και η ΠΑΕ Ηρακλής δεν κινδυνεύει για έναν -τουλάχιστον- μήνα να χάσει τη “ρύθμιση Ορφανού”. Πλέον υπάρχει περιθώριο τριάντα ημερών για να βρεθεί μια λύση στην ΠΑΕ, αφού δεν είναι βέβαιο ότι ο Ρέμος θα μπορεί και τον επόμενο μήνα να πληρώσει τη δόση, διότι είναι πολύ πιθανό μέχρι τότε να κληθεί να πληρώσει ένα μέρος από το χρέος των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε στο διάστημα της θητείας του. Θυμίζουμε ότι η δόση των 53.000 ευρώ αντιστοιχεί στις χρήσεις των Μυτιληναίου - Σπανουδάκη - Χούλη, ωστόσο εγγυητής της ρύθμισης μπήκε το 2007 ο Ρέμος.

Υπομονή λίγων ημερών από τους Χοσέμι και Λίμα

Σε μία εποχή που ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες του Ηρακλή κινούνται δικαστικά για να διασφαλίσουν δεδουλευμένα και να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους, οι Χοσέμι και Πάμπλο Λίμα περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις. Οι δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έχουν ενημερώσει τους διοικούντες ότι θα κάνουν λίγες ακόμη μέρες υπομονή, ελπίζοντας να θα βρεθεί λύση στα διοικητικά προβλήματα της ομάδας. Θέλουν να παραμείνουν στον Ηρακλή, ωστόσο ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν υπομονή εσαεί, αφού η πλειονότητα των ομάδων ήδη ξεκίνησε προετοιμασία. Αν βρεθεί λύση στον Ηρακλή, είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν στην ομάδα και την επόμενη περίοδο.
•Πρόστιμα. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ μείωσε τα πρόστιμα που είχε επιβάλει στην ΠΑΕ Ηρακλής και στον Κωνσταντίνο Γωγάκο, ενώ απέρριψε την έφεση του Γιάννη Τάκη για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά την απόρριψη του κυανόλευκου φακέλου από την επιτροπή αδειοδότησης. Σε πρώτο βαθμό επιβλήθηκε στην ΠΑΕ πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ στον Γωγάκο πρόστιμο 4.000 ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για έξι μήνες. Με την απόφαση της επιτροπής εφέσεων, ΠΑΕ και Γωγάκος καλούνται να πληρώσουν από 1.000 ευρώ, ενώ στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο επί δύο μήνες. Η έφεση του Τάκη κατά της πρωτόδικης απόφασης (πρόστιμο 20.000 ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για έξι μήνες) απορρίφθηκε λόγω ελλείψεως παραβόλου.