Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το Μουσικό Κουτί χρωματίζει τα όνειρά μας


REPORTER
Σε πείσμα μιας μελαγχολικής καθημερινότητας, που ακυρώνει τη διάθεση κάποιου να επιτρέψει στη ματιά του να ταξιδέψει σε ένα μέλλον περισσότερο φωτεινό και ευοίωνο, η μουσική και η λογοτεχνία δοκιμάζουν να χρωματίσουν τις σκέψεις και τα όνειρά μας, με πινελιές αισιοδοξίας.
Μια τέτοια φιλόξενη πρόσκληση απευθύνει η εκδήλωση «Μουσικό Κουτί 2011», την οποία διοργανώνει στις 9 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο «Απολλώνιο» του Ιδρύματος Γουλανδρή-Χορν, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ερασίνου Ροές», που μετράει ήδη 15 χρόνια καλλιτεχνικών «αφηγήσεων», με λογοτεχνικά αφιερώματα, συναυλίες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ παραμυθιού.
Το «Μουσικό Κουτί» επιχειρεί να συνθέσει τη μουσική με τη λογοτεχνία, ως ένα είδος γέφυρας τεχνών και πολιτισμών, που αποσκοπεί στην προσέγγιση των λαών. Ουσιαστικά, έχει καθιερωθεί ως θεσμός, από τη στιγμή που πραγματοποιείται με συνέπεια τα τελευταία εννέα χρόνια, και έχει φιλοξενήσει διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως τη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, τον βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή, την Ορχήστρα Johann Strauss της Βιέννης, τον πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη και τον τσελίστα Νικόλα Καβάκο.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με την ιστορία της ηρωίδας του παραμυθιού «Scheherazade» («Χίλιες και Μία Νύχτες»), για να παραδώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, η οποία θα εκτελέσει την ομότιτλη του παραμυθιού συμφωνική σουίτα, που συνέθεσε ο μεγάλος Ρώσος μουσικός Nikolai Rimsky-Korsakov.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, με τη συνδρομή του Δήμου Μαρκοπούλου.