Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών Β.Ε. εκφράζει έντονα την αντίθεση της στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης.


Με βαθύτατη ανησυχία για το μέλλον της χώρας μας , των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και γενικότερα όλων των κοινωνικών ομάδων, και μετά από ευρεία σύσκεψη της ΔΑΚΕ και απλών σιδηροδρομικών, πήραμε απόφαση να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή που αποτελεί κραυγή αγωνίας για την τραγωδία που προωθείται με την ενδεχόμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος οικονομικής σταθερότητας..
Η όποια ψήφισή του θα αποτελέσει πραγματική ταφόπλακα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και θα εξανεμίσει και την τελευταία ελπίδα διεξόδου από το τούνελ που μας καταδίκασε η ανίκανη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ . Έχει γίνει κοινή συνείδηση πια σ όλους τους Έλληνες ότι μνημονιακές λύσεις όχι μόνο δεν μας βγάζουν από την οικονομική κρίση αλλά μας σπρώχνουν ακόμη βαθύτερα στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας αποτελεί και μείωση των ετήσιων εσόδων που προέρχονται από αυτές. Ακόμα και με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις ρευστοποίησης , δεν συνεισφέρει παρά ελάχιστα στην αποπληρωμή του Δημοσίου Χρέους..
Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κάθε πολίτης γιατί τα κόμματα εξουσίας συμπεριέλαβαν στα προγράμματα τους και στους στόχους τους τις εν λόγω ιδιωτικοποιήσεις . Άλλωστε και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει, ότι η πώληση σε υψηλά επίπεδα τιμών ευνοεί τον πωλητή ενώ η αγορά σε τιμές κατώτερες της πραγματικής αξίας του προς πώληση προϊόντος, ευνοεί τον αγοραστή. Εύκολα λοιπόν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το λιγότερο «ύποπτες» τις πιέσεις των «εταίρων» μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.
H ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της δραστηριότητας του ΟΣΕ για την συντήρηση τροχαίου υλικού ( Μηχανεργοστάσια ), η οποία προωθείται μέσω του προς ψήφιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προοπτική ανάπτυξη και εκσυγχρονισμού του ελληνικού σιδηροδρόμου, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς σε ανεργία .
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τιμήσετε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των σιδηροδρομικών τους οποίους εμείς εκπροσωπούμε, και θα πράξετε το αυτονόητο που είναι η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων που ξεπουλούν τον σιδηρόδρομο και οδηγούν τους εργαζομένους στην ανεργία , στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Σε κάθε περίπτωση εμείς στην ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να είστε βέβαιοι ότι όσοι σταθούν δίπλα μας , θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη μας. Όσοι όμως μας προδώσουν , θα λαμβάνουν το μήνυμα των σιδηροδρομικών- εν ενεργεία και συνταξιούχων- σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και όχι μόνο.
Για την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ
Σωματείου Συνδέσμου Σιδηροδρομικών
Βορείου Ελλάδος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ