Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Είχε την ευκαιρία, και την έχασε


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ήταν μια δύσκολη συγκυρία για τον Χρήστο Παπουτσή. Άλλοτε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, υποχρεώθηκε ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να υπερασπιστεί συμπεριφορές που ο ίδιος πρώτος έσπευδε άλλοτε να καταδικάσει..
Και όχι μόνο αυτό. Βρέθηκε ουσιαστικά απέναντι στο σύνολο της Αντιπολίτευσης, καθώς στο πρόσωπό του επικεντρώθηκε η κριτική από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνος, δεν κρύφτηκε. Επέλεξε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους. Να μην αφήσει περιθώρια να αμφισβητηθούν όσα είπε. Η προσπάθειά του αξιοσημείωτη. Όπως και δυο, σημαντικά λάθη που έκανε: Έμπλεξε στην υπόθεση των ντροπιαστικών επεισοδίων του Συντάγματος τον Μίκη Θεοδωράκη. Και, δεν ζήτησε, με απόλυτο και εκκωφαντικό πολιτικά τρόπο, συγνώμη από την ελληνική κοινωνία.
Ενδεχομένως η συγνώμη να ακολουθήσει. Το timing ωστόσο χάθηκε. Όπως ελέγχεται και η αναφορά του Χρήστου Παπουτσή στο ψυχροπολεμικό κλίμα το οποίο είχε διαμορφωθεί για πολλούς μήνες στην Κερατέα, στην προσπάθειά του να υπονοήσει ότι… υπήρχε παρελθόν στα επεισόδια.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ έχασε πολλαπλά. Κυρίως επειδή παρέλειψε ότι στην υπόθεση της Κερατέας, την ευθύνη την είχε ακέραια η Κυβέρνηση.