Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Έτοιμος (και) για το “αντίο”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ έχει προσλάβει… μυθικές διαστάσεις, προτού ακόμη ξεκινήσει. Η παρουσία του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η διατυπωμένη διάθεση των «πράσινων» βουλευτών να αντιμετωπίσουν ως «Ιφιγένεια του Μνημονίου» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βάσως Παπανδρέου και του Γιώργου Φλωρίδη, το ενδιαφέρον των ΜΜΕ που περιμένουν να… χυθεί αίμα, όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα περιβάλλον εξαιρετικά δυσμενές για τον Υπουργό Οικονομικών.Δεν είναι λοιπόν λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο «τσάρος» προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση, έτοιμος για όλα, απέναντι στις επιθετικές διαθέσεις των συναδέλφων του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Έτοιμος ακόμη και για το «μεγάλο αντίο».
Τα πρώτα δείγματα γραφής κριτικής προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έκαναν την εμφάνισή τους στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου διατυπώθηκαν ενστάσεις και επιφυλάξεις για τον πυρήνα των δημοσιονομικών μέτρων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διατύπωσε και πάλι τη δική του πλατφόρμα, ενώ οι απολύσεις στο δημόσιο και η μείωση του αφορολόγητου ορίου, αποδείχτηκαν πρόσφορο έδαφος για διαφοροποίηση, για εκείνους που ήθελαν να καταστήσουν απολύτως διακριτές τις αποστάσεις τους από τον Υπουργό Οικονομικών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο… παραπέντε. Θεωρεί άλλωστε ότι «λιθοβολείται» πολιτικά, για μια στρατηγική η οποία αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή. Κοινώς, ότι εξελίσσεται στο εύκολο θύμα», που κανείς δεν επιθυμεί να υπερασπιστεί.