Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Aναβάλλεται το 12ο Thessaloniki Forum. Δεν έρχονται Παπανδρέου - Σαμάρας

Όλη η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή της διοργάνωσης του 12ου Thessaloniki Forum το διήμερο 19 & 20 Ιουνίου 2011.
Οι πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αποπροσανατολίζουν πλήρως τον κύριο στόχο του Συνεδρίου που ήταν η ανάδειξη της αναπτυξιακής διάστασης της Περιφέρειας. Η κατανόηση των κινδύνων που αυτές οι εξελίξεις εγκυμονούν για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, επέβαλλαν στις διοικήσεις του ΣΒΒΕ και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου την ανάγκη λήψης αυτής της δυσάρεστης απόφασης. Παρά ταύτα, θεωρούμε ότι συμβάλλουμε στην προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία της χώρας να ασχοληθεί απερίσπαστα με την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε τους τελευταίους μήνες η χώρα.
Οι πολιτικοί όσο και κοινωνικοί τριγμοί πού δημιουργήθηκαν με αφορμή την συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015 αποτελούν εξελίξεις πού δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους τους κοινωνικούς εταίρους. Ο ΣΒΒΕ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εκφράζουν την βαθιά ανησυχία τους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες και κάνουν έκκληση για πλήρη πολιτική και κοινωνική συνεννόηση, που πλέον είναι ιστορικά αναγκαία, και για σκληρή δουλειά απ’ όλους έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εξελίξεις βλαπτικές για τη χώρα.
Seleo.gr News