Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παραδοσιακός γάμος στην Νυμφόπετρα.

Οι άνθρωποι της υπαίθρου αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι κρατούν γερά στα χεριά τους τα ήθη και έθιμα της φυλής μας με θρησκευτική ευλάβεια. Η χαρά του γάμου είναι χαρά όχι μόνο για τους νεόνυμφους και τους γονείς τους αλλά και όλων των συγγενών και των φίλων, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του γάμου.
Στα σπίτια του γαμπρού και της νύμφης οι προετοιμασίες για την ώρα την καλή και την ευλογημένη είναι πυρετώδεις. Μέρες πριν ξεκινά το τελετουργικό με γλέντι και χορό που κορυφώνεται την ημέρα του γάμου με την συμμετοχή όλων των προσκεκλημένων. Τιμητικές είναι και οι εκδηλώσεις που γίνονται στο πρόσωπο του Κουμπάρου. Είναι το πρόσωπο που κατέχει δεσπόζουσα θέση και χαίρει της εκτιμήσεως όλων. Τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού γάμου είχε και ο γάμος που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Άγιου Δημήτριου στην Νυμφόπετρα χθες με νεόνυμφους τον Γεράσιμο και την Δήμητρα οι οποίοι ενώπιου θεού και ανθρώπων ενώθηκαν με τα «δεσμά» του γάμου. Οι οικογένειες των δυο νέων του κ. Δημητρίου Κουντουρίδη και του Κωνσταντίνου Δαμάσκου φρόντισαν να προσφέρουν στα παιδιά τους και στους προσκεκλημένους γνήσιο παραδοσιακό γάμο, με φαγοπότι και χορό υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων.
Τα Φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι λίγο πριν την είσοδο των νεονύμφων στην εκκλησία για τον χορό του Ησαΐα και από το μεγάλο γλέντι στο κέντρο δεξιώσεων «Νύμφες»
Σε λίγο Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα