Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ποιοι απεργούν σήμερα

.«Αποδέσμευση τώρα από τα δεσμά του μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών», αναφέρει το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10:30 μπροστά από το ΕΚΘ. Παράλληλα, το Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καλεί στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου κατά των νέων μέτρων και για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στη σημερινή πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και αναμένεται να υπολειτουργήσουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και οι δήμοι σε όλη τη χώρα.
Οπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΘ, σήμερα θα κυκλοφορούν λιγότερα λεωφορεία (ένα ή δύο σε κάθε γραμμή) με προσωπικό ασφαλείας, έως τις 23:18 το βράδυ. Από τον ΟΣΕ θα εκτελούνται μόνον έκτακτα δρομολόγια.
Λόγω της συμμετοχής στην κινητοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δε θα γίνει καμία πτήση από και προς την Ελλάδα από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.
Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γιατροί του ΙΚΑ, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι. Για 24 ώρες δε θα υπάρχει ενημέρωση, λόγω της συμμετοχής στην απεργία όλων των δημοσιογράφων στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ επίσης απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι στους δήμους και κοινότητες, τις εφορίες, τα υπουργεία, τους οργανισμούς τους Δημοσίου, καθώς και σε τράπεζες, βιομηχανίες και βιοτεχνίες του ιδιωτικού τομέα.