Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ

.Άγρια δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε χθες τα ξημερώματα ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος δέχτηκε μαχαιριές στην πλάτη, τα χέρια και τον λαιμό.

Βαριά κακουργήματα για τον δήμαρχο

Αντιμέτωπος με δύο σοβαρά κακουργήματα, της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, βρίσκεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το σκάνδαλο της «τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην Καβάλα ο πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο προκαθήμενος της ορθοδοξίας, οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, της πρώτης ελληνίδας και ευρωπαίας χριστιανής που βάφτισε ο Απόστολος Παύλος στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού το 50 μ.Χ.

Ψαλίδι στις επικουρικές και για τους ήδη συνταξιούχους

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι πιθανή όχι μόνο για τους μελλοντικούς αλλά και για τους τωρινούς συνταξιούχους. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, που προσδοκά να εξοικονομήσει 7,2 δισ. ευρώ έως το 2015.

Λουκέτο στο πανεπιστημιακό τμήμα Βέροιας

Σαν βόμβα έσκασε στη Βέροια η απόφαση της κοσμητείας του πανεπιστημιακού τμήματος της Βέροιας «Χωροταξία, Πολεοδομία και Ανάπτυξη» για απομάκρυνσή του από την πρωτεύουσα της Ημαθίας και ενσωμάτωσή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

10.250 λιγότεροι φοιτητές φέτος και λουκέτο σε 24 τμήματα ΑΕΙ ΤΕΙ

Λιγότερες κατά 10.250 είναι οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ενώ "λουκέτο" μπαίνει σε 24 τμήματα ΤΕΙ και σε ένα ΑΕΙ, τα οποία δεν θα δεχτούν νέους φοιτητές από φέτος.

Στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας η πίστα F1

Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ" για τη δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

«Βιοτεχνία» πλαστών αδειών οδήγησης

Με μία γραφομηχανή και σφραγίδες υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών, ηλεκτρονικός από τη Χρυσούπολη Καβάλας συνελήφθη κατηγορούμενος ότι άνοιξε «βιοτεχνία» έκδοσης πλαστών αδειών οδήγησης, που πουλούσε έναντι 700 ευρώ το καθένα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γήινο σπίτι έχτισαν μαθητές στη Λάρισα

Ένα σπιτάκι με πλιθιά και πηλό κατασκεύασαν με τα ίδια τους τα χέρια μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ακολουθώντας τη σχετική μέθοδο, που είναι πανάρχαια, υπό την καθοδήγηση μελών της ομάδας «comb», η οποία δραστηριοποιείται σε τέτοιου είδους κατασκευές.

Φονικό κοκτέιλ τσίπουρου με φυτοφάρμακο

Αλβανός πέθανε από χρήση φυτοφάρμακου στη Σκύδρα Πέλλας και η υπόθεση εξετάζεται από την αστυνομία.

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη Σάνη

Μια μακάβρια εικόνα αντίκρισαν την περασμένη Παρασκευή οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στην τουριστική περιοχή της Σάνης στην Κασσάνδρα Χαλκιδική.

Άρχισε η απογραφή πληθυσμού

Ξεκίνησε χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 μέρες.

Φυσική μαγεία ή μαγική Φυσική

Μήπως πιστεύετε ότι η Φυσική είναι λίγο… βαρετή; Ότι απευθύνεται σε λίγους προικισμένους και ευφυείς ανθρώπους;

«Δεν θα κλείσει η Φοιτητική Λέσχη»

«Η φοιτητική λέσχη, με τη συμβολή όλων, δεν θα κλείσει». Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ και πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, , με αφορμή τα σενάρια περί λουκέτου.

Το Κολλέγιο Ανατόλια γιορτάζει τα 125 του χρόνια

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 125 χρόνων από την ίδρυσή του, το 1886, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει μια επετειακή συναυλία σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δύο νέα έργα σχολικής στέγης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ

Δύο νέα μεγάλα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου, με την οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Απορριμματοφόρα με φυσικό αέριο

Tη χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση των οχημάτων της Θεσσαλονίκης προωθούν από κοινού η ΔΕΠΑ και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 Οξύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Σε εξαθλιωμένη κατάσταση, χωρίς νερό και τροφή, 51 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, προχθές το βράδυ, μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη νταλίκας, που μετέφερε πλαστικά.